Çankırı'da 2014 yılında 544 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Çankırı'da 2014 yılında 544 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Çankırı'da emniyet ekipleri tarafından 2014 yılında 544 bin 480 paket kaçak sigara ele geçirildi. Emniyet güçleri, şehir genelindeki kontrol ve denetimlerini 2015 yılında da aynı kararlılıkla sürdürüyor.

Çankırı Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ebubekir Sevgili, "Kaçak sigarayla mücadele Çankırı'da da kararlılıkla yürütülüyor. Emniyet ekipleri geçen yıl yaptığı operasyon ve denetimlerde yaklaşık 550 bin paket kaçak sigara ele geçirdi. Yasal düzenleme ve denetimler sonuç verdi. Kaçakçılara hapis cezalarının artması, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın kurduğu Alo 136 İhbar Hattı'nın daha aktif hale getirilmesi, kaçak ürün yakalatanlara yüksek para ödülü verilmesi, gümrük kapıları ve ülke genelinde denetimlerin artırılması sonucunda kaçakla mücadele son dönemde daha başarılı sonuçlar verdi. Yapılan yasal değişiklikler ve denetimler sonucunda Türkiye genelinde kaçak sigara satışı son 5 yılın en düşük seviyesine indi. Türkiye genelinde 2014 yılında yüzde 20 seviyelerine ulaşan kaçak sigarayla yürütülen kararlı mücadele sonucunda kaçak sigara oranı 2015 yılında yüzde 11,7'ye kadar geriledi." dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ise esnafı ekonomik darboğaza iten kaçak sigarayla mücadelede toplumsal bilinci artırmak amacıyla 'Dikkat, Bilmediğin Gerçekler Var!' kampanyasını yürütüyor. TESK, kampanyanın ikinci ayağını başlatarak Türkiye genelindeki 140 bin satış noktasına dağıttığı poster ve broşürün yanı sıra sokak afişleri ile tüketicileri uyarıyor. TESK, tüketicilere 'geçmişi karanlık, içeriği belirsiz ve geliriyle terör örgütlerine destek olan kaçak sigaradan uzak durun' çağrısında bulunuyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Çankırı'da 2014 yılında 544 bin paket kaçak sigara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER