Çankırı'da AFAD ve itfaiyenin deprem tatbikatı


Çankırı'da AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından Buğday Pazarı Mahallesi kentsel dönüşüm alanı içerisinde bulunan yıkık evlerde tatbikat düzenlendi. Nefes kesen tatbikatta senaryo gereği yaralı yakınlarının sinir krizi geçirmeleri gerçeğini aratmadı.

Tatbikata 112 Acil Servis, AFAD, itfaiye ve emniyet birimleri katıldı. Senaryoya göre, meydana gelen depremde AFAD ve itfaiye ekipleri depremde göçük altında kalan bir vatandaşın arama kurtarma köpeği ile yerini tespit etti. Çalışmaların ardından göçük altından çıkarılan yaralı vatandaş sağlık ekiplerine teslim edildi.

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci tatbikat ile ilgili bilgi vererek açıklamada bulundu. Semerci yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Ülke genelinde topraklarımızın bir çoğunluğu deprem riski altında olan bir bölgedeyiz. Şu anda Çankırı ilimiz Buğday Pazarı Mahallemizde kentsel dönüşüm kapsamına gitmiş olan gökkuşağı sitelerinin bir enkazındayız. Yapılan işlem bir tatbikat aşamasıydı. Herhangi bir depremde meydana gelebilecek böyle bir felaket anında ilimizdeki kurtarma ekiplerinin koordinasyonunun nasıl yapıldığı, arama şekillerinin nasıl yapılacağı ile ilgili gerçeğe yakın işlem yaptık. Burada Çankırı AFAD ekiplerimiz, itfaiye ekiplerimiz, sağlık ekiplerimiz ve emniyet güçlerimiz çok kısa bir süre içerisinde gerekli çalışmalarını yaparak deprem bölgesine enkaz alanına intikal etmişlerdir. Burada bir enkaz içerisinde mağdurun yakınının içeride kaldığı yönde bir ihbar alınmıştır. Köpekli aramamızın neticesinde enkazın içerisinde bir yaralının olduğu hayvanın tepki vermesi ile meydana çıkmıştır. Daha sonra ekiplerimiz gerekli teçhizatlarla yaralıyı çıkararak sağlık ekiplerine teslim etmişlerdir."

Merkez İlçe Afet ve Acil Durum Müdürü Burhan Karadut ise "Kurumların birlikte ve bir arada afet anında neler yapabileceğini bizlere gösteren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Afetler olmasın ama biz varsak hayat var, arama kurtarmacılar varsa AFAD, itfaiye teşkilatı ve bu konulara duyarlılık gösteren yöneticiler varsa bundan sonra en az zararla tüm hadiseleri atlatacağımıza inanıyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Çankırı'da AFAD ve itfaiyenin deprem tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER