Canlı bombalardan birinin daha kimliği tespit edildi

Canlı bombalardan birinin daha kimliği tespit edildi

Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen eş zamanlı terör saldırılarının en kanlısının gerçekleştiği Bataclan konser salonundaki canlı bombalardan birinin daha kimliği tespit edildi.

Fransız medyası, saldırılarda yer alan üçüncü teröristin 2013'te Suriye'ye giden Strasbourg doğumlu Fuad Muhammed Aggad olduğunu duyurdu. Kimlik tespiti, teröristin DNA'sı ailesinden alınan örnekle karşılaştırıldıktan sonra belirlenebildi.

23 yaşındaki Fuad Muhammed Aggad'ın, 2013'ün Aralık ayında abisi Karim ile birlikte Suriye'ye gittiği ortaya çıktı. Aggad kardeşlerle birlikte Strasbourg'un aynı mahallesinden 8 gencin daha Suriye'ye gittiği kaydedildi. Ailelerine Dubai'ye gittiğini söyleyerek Suriye'ye giden cihatçı gençlerden Murad ve Yasin Boudjellal kardeşlerin bu ülkede öldüğü belirlendi. Karim Aggad'ın da aralarında bulunduğu diğer 7 kişi ise Mart 2014 tarihinde Fransa'ya geri döndü. Fransız polisinin takibindeki bu kişiler Mayıs ayında düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Diğerleriyle birlikte dönmeyen Fuad Muhammed Aggad'ın ise Suriye'de kalmaya devam ettiği ortaya çıktı. Canlı bombanın babaSaid Muhammed Aggad da oğlunun tatile gittiğini söyleyerek evden ayrıldığını kaydetti. 2 senedir çok kötü günler geçirdiğini söyleyen baba, oğlunun Suriye'de öleceğini düşündüğünü belirtti. Le Parisien'e konuşan baba, "Eğer saldırıyı bilseydim onu öldürürdüm." dedi.

Bataclan'daki saldırıyı gerçekleştiren diğer intihar bombacıların ise Samy Amimour ve İsmail Ömer Mustafa olduğu daha önce tespit edilmişti.

Kasım ayında Paris'te düzenlenen eş zamanlı terör saldırılarında 130 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıların en kanlısının yaşandığı Bataclan konser salonunda ise 90 kişi katledilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Canlı bombalardan birinin daha kimliği tespit edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER