Çarsı Grubu tutuklu gazeteciler için Silivri'de

Çarsı Grubu tutuklu gazeteciler için Silivri'de

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı, tutuklu gazetecileri ziyaret için Silivri Cezaevi'ne geldi. İçeri girme izni verilmeyen Çarşı Grubu, cezaevi önünde 'umut' nöbeti tutan gazetecileri ziyaret etti. Grup adına yapılan açıklamada, "Gazetecilerimize çok üzülüyoruz." denildi.

Çarşı Grubu, MİT TIR'ları haberleri nedeniyle Silivri Cezaevi'ne konan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve tutuklu gazetecilere destek amacıyla Silivri Cezaevi'ne geldi. Grup adına konuşan Ayhan Güner, "Öncelikle Can ve Erdem'imize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Onlar orda bizler burada. Gerçi bizler de yargılanıyoruz. Ülkemizi bu durumuna çok üzülüyoruz." dedi.

"Gazetecilerimize çok üzülüyoruz." diyen Güner, "Çok güzel bir meslekti bu hale geldi. Bunlar bu ülkede yaşanmasın. Bugün Beşiktaşımızın da maçı var. Can'ı pahasına sahaya çıkacak Erdem'li bir şekilde kazanacak. Bu galibiyeti cezaevine yollayacağız. Her pazartesi buraya geleceğiz. Can ve Erdem'im takipçisi olacağız." diye konuştu.

Güner konuşması devamında şunları söyledi: "İnşallah ülkemizdeki gazeteciler olsun insanlarımız olsun düşünce tutumundan ve haber kaynağından dolayı yargılanmaz. Erdem ve Can'a teşekkür ediyorum. Ülkemizde dönem bazı olayları bilgilendirdikleri için ülke gerçeklerini halka sundukları için. Bunun bedeli burası, Silivri. Silivri hepimize çok sıcak ve yakından gelen bir mekan oldu. İnşallah insanlar buraya düşmez inşallah insanlar buraya siyaset ve düşünce yüzünden düşmez. Bir anca önce yapılan hatadan geri dönülmesini istiyoruz. Can ve Erdem'in kaçacağına hiç kimse inanmaz. Böyle değerle bu insanlar hak etmiyor. Bu insanları buralarda değil başka yerlerde olması gerekiyor. Buraya yıllardır gelir gideriz. Hiç bir insanımı buraya yakıştırmıyoruz. İnsanlık tüm ceza evleri kapanır ve kütüphanelere dönüşür. İnşallah özgürlük alıp başını gider. "

Çarşı Grubu, açıklamanın ardından cezaevi önünden ayrıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Çarsı Grubu tutuklu gazeteciler için Silivri'de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER