CDU Hamburg'da tehlikeli bölge uygulamasının kalkmasına karşı


Hamburg'da 2014 yılında 'Rote Flora' kültür merkezini kapatma girişimi üzerine polisle sol gruplar arasında çıkan çatışmalar üzerine başlatılan 'tehlikeli bölge' uygulaması son verilme düşüncesi tartışmalara neden oldu. CDU, iktidar partileri SPD ile Yeşillerin 'tehlikeli bölge' uygulamasının kaldırılacak olmasının özellikle artan suç olayları nedeniyle tehlikeli olacağını belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan CDU Hamburg Eyalet Milletvekili ve İçişleri konuları sözcüsü Dennis Gladiator geçmişteki uygulamanın başarılı olduğunu ifade ederek, "SPD ile Yeşillerin planı şiddet çıkaran ve suç işleyenlerin işlerini kolaylaştıracak, polisin işini ise zorlaştıracak. Yeni İçişleri Bakanı Andy Grote'nin ilk iş olarak polisi zayıflatacak olması çok kötü bir işaret." dedi.

Koalisyon anlaşmasında 'tehlikeli bölge' uygulamasının alternatifsiz kaldırılacağına dair değil olası bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulup duyulmadığının inceleneceği yönünde konuşma olduğunu belirten Gladiator, "SPD ve Yeşillerin görevi gerekli hukuki düzenlemeyi polis için yapmalı, polisin yetki ve görev alanlarını kısıtlama olmamalı." şeklinde konuştu.

Hamburg'da polisle sol gruplar arasında 'Rote Flora' kültür merkezini kapatma girişimi üzerine çıkan çatışmalar ve bir karakola yapılan saldırı yapıldığı iddiasıyla üç semtte 'tehlikeli bölge' uygulaması başlatılmıştı. 2014'ün 4 Ocak tarihinde başlayan uygulama 9 gün sürmüştü. CİHAN
<< Önceki Haber CDU Hamburg'da tehlikeli bölge uygulamasının kalkmasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER