Celal Adan: MHP'nin duruşunda sorgulanacak herhangi bir şey yok


1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin TBMM'de kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan kaydını yaptırdı. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Adan, 1 Kasım seçimlerinin ülkeye, millete hayırlı olmasını diledi.

MHP'nin siyasetinin, referansının Türk milliyetçiliği olduğuna dikkat çeken Adan, partilerinin doğru durduğunu ortaya koydukları şartların devam ettiğini kaydetti. Yolsuzlukların yargı önüne gelme iddiasının doğru bir iddia olduğunu dile getiren Adan, çözüm süreci, Anayasa'nın ilk 4 maddesi ve Cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili taleplerinin doğru olduğunu söyledi. Vatandaşın verdiği karara da saygı duyduklarının altını çizen Adan, meseleyi anlatma ve izah etme noktasında MHP'nin bir sıkıntı içinde olduğunu kaydetti. Bunları anlatmaya devam edeceklerini belirten Adan, hukukun herkese lazım olduğunu, basın özgürlüğü olmadan demokrasiyi yaşatma imkanı olmadığını kaydetti.

İktidarın Türkiye'nin meselelerine odaklanması ve kutuplaşmayı ortadan kaldırması gerektiğini anlatan Adan, dış politikadaki tutarsızlıkları ortadan kaldıran bir süreci ön plana çıkarmak gerektiğini ifade etti. MHP'nin yetkili organlarında meselelerin değerlendirildiğini ancak şu ana kadar bir kongre talebini göremediklerini dile getiren Adan, en demokratik parti olduklarını söyledi. Herkesin aday olabileceğini ifade eden Adan, MHP'nin duruşunda sorgulanacak herhangi birşey olmadığını belirtti. Kongre gibi birtakım taleplerin, MHP'yi dışardan zorlamaların MHP'ye etki etmeyeceğini anlatan Adan, vicdanen müsterih bir parti olduğunu ifade etti. Celal Adan, kongrede herkesin aday olabileceğine dikkat çekti. CİHAN
<< Önceki Haber Celal Adan: MHP'nin duruşunda sorgulanacak herhangi bir şey yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER