Çelik sektörünün devi üretimi durdurdu, işçiler endişeli


Hatay'ın Payas ilçesinde bulunan Nursan Çelik'te üretimin durması işçileri endişelendiriyor. Evlerine ekmek götürememenin endişeli ile fabrika önünde bekleyişlerini sürdüren 900'e yakın işçi, bir an önce belirsizliğin giderilerek işlerine dönmek istiyor.

17 yırdır fabrikada çalışan Yusuf Duran, şok yaşadıklarını ifade etti. Bugüne kadar böyle bir şeyle karşılaşmadığını aktaran Duran, "Şu ana kadar firmamız hak edişlerimizi hiç aksatmadan günü gününe ödüyordu. Geçici bir süreliğini izne ayrıldık ev bark geçindiriyoruz. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz. İşverenimiz İsmail Keleş çok saygın bir işadamı sonuna kadar onun yanındayız." dedi.

11 Yıldır Nursan Çelik'te çalışan Yavuz Çavuş ise "Şimdiye kadar tüm hak edişlerimizi günü gününe aldık. Fakat şu an geçici süreliğine izne ayrıldık. Kirada oturuyorum kredi kartı borçlarım var. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bir an önce işimize dönerek ailemizin geçimin sağlamak istiyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz." diye konuştu.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da üretim yapan, istihdama katkı sağlayan firmaların kapanmasından her zaman üzüntü duyduklarını söyledi. Levent Hakkı Yılmaz konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, çelik sektörü ile ilgili haberlere dikkat çekerek, "Tüm çelik sektöründe sıkıntı varmış gibi haberlerin kamuoyunda yayılması, çelik üreticilerini ve bizleri zor duruma düşürdü. Oda olarak üyemiz olsun olmasın, istihdama katkı sağlayan hiç bir firmanın kapanmasını istemeyiz." ifadelerini kullandı.

Demir çelik sektörünün bölgenin göz bebeği olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bu sektörde münferit bir problem yaşandı. Orda yaşanan problemlerin bütün sektör üreticilerinin hepsinin bu problemi yaşıyormuş gibi algılanmasını da doğru bulmuyoruz. Diğer fabrikalarımızda her hangi bir sıkıntı yok bu konunun kamuoyunda yanlış anlaşılmamasını istiyorum." diye konuştu.

Nursan Haddecilik A.Ş., İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde ilk 100'e giren ve 1 milyar lirayı bulan ciroya sahipti. Sabri, Ramazan ve İlyas Keleş kardeşlerin başında bulunduğu fabrikada 900'e yakın işçi çalışıyor. 1983 yılında küçük bir atölyede üretime başlayan Nursan, bugün yıllık 1. 5 milyon ton kapasiteye sahip. Dev tesise yeniden ne zaman üretime başlanacağı ise belirsiz. Nursan A.Ş. aynı zamanda, Türkiye'nin en çok ihracat yapan 120. Firması. Hatay'da üretim, iş ve istihdamın yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri de bulunan Nursan Group, demir çelik sektörüyle birlikte, sağlık, gıda gibi alanlarda da faaliyet gösteriyor. Fabrika önünde ve çevresinde ise güvenlik önlemlerinin olduğu gözlendi. Yaşanan sıkıntının kaynağında, üretim üzerindeki artan mali baskının olduğu iddia ediliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Çelik sektörünün devi üretimi durdurdu, işçiler endişeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER