Cenevre Polisi, Paris saldırıları şüphelisi Salah Abdeslam'ın arkadaşını arıyor


Cenevre'de dünden itibaren terör şüphesiyle alarma geçen güvenlik güçlerinin dört kişi üzerinde yoğunlaştığı açıklandı. Alarmın, Paris saldırıları sonrası Avrupa'nın her yerinde aranan Salah Abdeslam'ı tanıyan bir kişinin İsviçre'ye giriş yaptığı bilgisinden kaynaklandığı açıklandı.

Perşembe günü itibariyle üst düzey güvenlik alarmı verilen Cenevre'de polis ve jandarma ekipleri özellikle şehrin Fransa ile sınırı bulunan geçiş noktalarında özel ekipler halinde kontrol yapıyor. Terör tehlikesinin beş üzerinden üçe çıkarıldığı açıklanırken başta Birleşmiş Milletler kampüsünün çevresi olmak üzere Fransa, Rusya ve birçok büyükelçilik binaları çevresinde, ayrıca Cenevre havaalanı ve tren istasyonlarında otomatik silahlı donanımı olan terör şubesi ekipleri konuşlanmış durumda.

Güvenlik birimlerini bu derece alarma geçiren bilgi ise 8 Aralık Salı günü Belçika plakalı bir aracın İsviçre'nin Fransa ile sınırı bulunduğu Jura bölgesindeki La Cure gümrük kapısından İsviçre'ye giriş yapması. Araç içinde bulunan iki kişiden birinin Paris saldırıları sonrası aranan Salah Abdeslam'ı tanıyan bir kişi olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca aracın daha sonra Cenevre'de devriye ekipleri tarafından fark edilmesi ile birlikte kaçması bütün dikkatleri araç içindeki kişilere çevirmiş durumda.

Aracın, fark edildiği gün Cenevre'nin Fransa'ya sınır olduğu Veyrier gümrüğünden çıkış yaptığı açıklansa da araç içindeki şüpheli şahısların Cenevre'den çıkıp çıkmadıkları en büyük soru işareti.Polisi-Paris-saldirilari-suphelisi-Salah-Abdeslamin-arkadasini-ariyor-1965207.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Cenevre Polisi, Paris saldırıları şüphelisi Salah Abdeslam'ın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER