Cerrahpaşa'da, polisle eylemciler arasında arbede

Cerrahpaşa'da, polisle eylemciler arasında arbede

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastenesi'nden Beyazıt'a yürümek isteyen gruba polis engel oldu. Fakülte bahçesinden yürüyerek çıkmak isteyen grupla polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Ankara'da meydana gelen terör saldırısını protesto etmek isteyen bir grup, sabah saatlerinde İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir araya geldi. Beyazıt'a yürümek isteyen gruba polis, İstanbul Valiliği'nin izni olmadığı gerekçe göstererek engel oldu. Hastane kapısında önlem alan polis, kalabalığın dışarı çıkmasına izin vermeyince gruptan bazıları kapıyı zorla açtı. Polisin kalkanlarla engel olması üzerine kısa süreli arbede çıktı. Kalabalıktan hükümet ve Cumhurbaşkanı aleyhine slogan atılınca polis, basın açıklaması yapıp dağılmaları yönünde anonslar yaptı.

Açıklama yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, polisin tavrına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı: "Bugün burada Cumhurbaşkanı ile ilgili bir söz geçtiğinde hemen ikaz ediyorlar. Çünkü korkuyorlar, bizden korkuyorlar. Bütün hukuk, varlık değerleri bir kişiye indirgenmiştir. Eğer bir devlet bir kişinin şahsında sembol olmuşsa o devlet varlığını zaten çoktan yitirmiştir. O yüzden bunların hepsi o saraydaki zattan korkuyorlar. Allah'tan korkmuyorlar ama ondan korkuyorlar. Bu anonsların sebebi odur."

CİHAN
<< Önceki Haber Cerrahpaşa'da, polisle eylemciler arasında arbede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER