ÇETKODER: Telefon üzerinden dolandırıcılar arttı, kanmayın


Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, bayram dolayısıyla tüketicileri hem uyardı hem dolandırıcılara dikkat çekti.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, son dönemlerde piyasada çok sayıda uyanık, sahtekâr, yeni dolandırıcılık yöntemlerinin geliştirildiğini belirterek, bu konuda vatandaşları uyardı. Başkan Göktaş, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, özellikle cep telefonu üzerinden yapılan bu dolandırıcılık olaylarının arttığını dikkat çekti. Başkan Göktaş, "Cep telefonlarına mesaj atıp, 'banka borcunuzu karşılıyoruz, ödüyoruz, kredi kartı borcunuzdan korkmayın, banka borcunuz, kredi kartı borcunuz için bize başvurun' gibi düzmece ve yalan söylemlerle vatandaşlar kandırılıyor. Dikkat edin, kurulan tuzaklara düşmeyin. Bir bilene danışmadan herhangi bir evrakı imzalamayın, herhangi bir mesaja cevap vermeyin, mağdur olursunuz." dedi.

Göktaş, yine mesaj yolu ile yâ da 850'li hatlar veya şehirlerarası hatlarla arayıp, 40 yıllık arkadaşınızmış gibi size ismen hitap edip, 'şunu kazandınız, bunu kazandınız, sizi şurada ağırlayacağız, şu termal tesiste, şu otelde, şu çiftlikte, şu mekânda devre tatil yaptıracağız' gibi söylemlere de kanmamaları konusunda vatandaşların duyarlı olmasını istedi. Göktaş, "Telefon ile gelen bu tür ticari mesaja dönmeyiniz. Mağdur olursunuz. Bayramı kendinize zehir etmeyin." uyarısında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber ÇETKODER: Telefon üzerinden dolandırıcılar arttı, kanmayın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER