Cezaevlerindeki TV kanallarını Bakan Bozdağ'a sordu


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, cezaevlerinde yayın yapan televizyon kanallarının hangi kriterlere göre belirlendiğini ve 'muhalif yayın yapan sol, sosyal demokrat, Alevi yurttaşların izlediği televizyon kanallarının' hangi gerekçeyle engellendiğini sordu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinde Ağbaba, "Cezaevlerinde TV yayını konusunda tutuklu ve hükümlüler tarafından oldukça yoğun sorunlar dile getirilmekte, cezaevlerinde IŞİD gibi katliam örgütlerinin propagandasını yapan kanalların yayın yapmasına karşın Alevi ve sol kesim başta olmak üzere farklı toplum kesimlerine hitap eden yayınları yapan TV kanalları yayın yapmamaktadır." dedi. Ağbaba, Bakan Bozdağ'a bu bağlamda şu soruları yöneltti: "Cezaevlerinde yayın yapan TV kanalları hangileridir?

Cezaevlerinde yayın yapan TV kanalları hangi mevzuata ve kriterlere göre belirlenmektedir?

IŞİD gibi katliam örgütlerinin propagandasını yapan cihadcı TV kanalları aracılığıyla cezaevlerinde bu örgütlerin propagandasının yapılmasına göz yumulduğu iddiaları doğru mudur?

Cezaevlerinde Alevi, sol kesimin ve diğer muhalif toplum gruplarının izlediği TV kanalları hangi gerekçeyle engellenmektedir?

Cezaevlerinde TV yayınına ilişkin alınmış bir yasak kararı ve listesi bulunmakta mıdır?" CİHAN
<< Önceki Haber Cezaevlerindeki TV kanallarını Bakan Bozdağ'a sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER