CHP, 1 Kasım seçim bildirgesini bugün açıklıyor


1 Kasım 2015'de yapılacak erken genel seçimler öncesinde gözler partilerin seçim vaatlerine çevrildi. Meclis'te grubu bulunan 4 partiden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), seçim bildirgesini ilk açıklayan parti olacak. Ankara'da başlayan programda CHP'nin vaatleri arasında öğrenci kredisine faiz affı, işsizlik sigortasında prim şartının kaldırılması ve tüm öğretmenlere öğle yemeği verilmesi var.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara ATO Kongre Merkezi'nde 'Önce Türkiye' başlıklı seçim bildirgesini açıklayacak. CHP'nin 1 Kasım 2015 milletvekili adayları ile birlikte Türkiye'yi selamlayacak olan Kılıçdaroğlu, "7 Haziran'dan sonra milletimizin bize verdiği görevi tüm siyasi kaygılardan uzak, sadece ülkemizin sorunlarını çözmek için yerine getirdik. Biz yine 'Önce Türkiye' demeye ve ülkemizin güvenliği, çıkarları ve milletimizin huzuru için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" sözünü vereceği bildirildi. 7 Haziran seçiminde verdiği ekonomik vaatler ile dikkat çeken CHP, 1 Kasım seçim vaatlerini bu yönde revize ettiği kaydedildi. Kılıçdaroğlu'nun açıklayacağı vaatler arasında er ve erbaşlara maaşlı, sigortalı askerlik ve aylık 354 TL'ye varan harçlık verilmesi ve lise son sınıf öğrencilerine 100 TL limitli 'lise kart' dağıtılması olduğu ifade ediliyor.

CHP'DEN 227 SAYFALIK SEÇİM BEYANNAMESİ

ATO Congresium'da başlayan tören aday tanıtım bölümünden sonra CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından seçim bildirgesi kamuoyuna açıklanacak. CHP'nin 227 sayfalık seçim beyannamesinin bugün açıklamasının ardından yarın HDP, 3 Ekim'de MHP ve son olarak 4 Ekim'de de AK Parti seçim beyannamelerini kamuoyu ile paylaşacak.

CİHAN
<< Önceki Haber CHP, 1 Kasım seçim bildirgesini bugün açıklıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER