CHP - AKP görüşmesinde ilginç Risale-i Nur diyaloğu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki ilginç konuşma dikkat çekti.

CHP - AKP görüşmesinde ilginç Risale-i Nur diyaloğu

CHP ile AKP arasında koalisyon görüşmesi olumsuz neticelense de, görüşmeye ilişkin ilginç detaylar ortaya çıktı. Bu detaylardan biri de Risale-i Nur'ların baskı ile engellenmesinin ve devlet tekeline alınmasına sebep olan kanun hakkındaki konuşmalar oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Anayasa Mahkemesinin Risale-i Nur'la ilgili kararını hatırlattı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, CHP-AKP öngörüşme tutanaklarında Kılıçdaroğlu, CHP'deki değişimi anlatırken Davutoğlu'na şunları söyledi.
"Siz, CHP'nin 1930'larda Said-i Nursi'yi yasakladığını sık sık gündeme getirirsiniz. Ancak 2014'te bir torba yasaya eklenen bir madde ile Said-i Nursi eserlerinin basımını devlet tekeline aldınız. Bu haksızlığı durdurmak da CHP'ye düştü ve AYM'ye yaptığımız başvuru sonucunda bu düzenlemeniz iptal edildi."

AKP, geçen yıl Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur eserlerinin sadece Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılmasını öngören bir yasal düzenleme yapmıştı. CHP de ilgili torba kanunla ilgili başvurusunda bu düzenlemenin de iptalini istemişti. Anayasa Mahkemesi de Haziran 2015'te oy çokluğuyla aldığı bir kararla bu düzenlemeyi iptal etmişti.

Hürriyet'teki ilgili haberde Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine karşılık olarak Davutoğlu'nun ise nasıl cevap verdiğiyle ilgili herhangi bir bilgi yer almıyor.
<< Önceki Haber CHP - AKP görüşmesinde ilginç Risale-i Nur diyaloğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER