CHP, AKP'nin yeni anayasa talebine kapıyı kapattı mı?

AKP’nin gündemindeki Anayasa değişikliği hazırlığı, CHP PM toplantısında değerlendirildi. İktidarın yargıya siyasal müdahalede ısrarcı olduğunu kaydeden CHP kurmayları, “Kesinlikle destek yok” dedi.

SHABER3.COM

CHP’de 26 Mayıs’ta düzenlenen Büyük Emekli Mitingi’nin ardından gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında, “Normalleşme” süreci, mitingler, tüzük değişikliği ve yeni anayasa tartışmaları ele alındı.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; CHP Lideri Özel, toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle gerçekleştirdiği görüşmeler detaylarını paylaştı. Liderler arasındaki zirvelerin, “Yumuşama” ve “Normalleşme” kelimeleriyle tanımlanmaması gerektiğini ifade eden CHP yetkilileri, “Amacımız kutuplaşmayı azaltmak. Bu bir kutuplaşmayı azaltma sürecidir” dedi.

"AKP İLE YAN YANA DURMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 27 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı Anayasası Sivil Anayasa Güçlü Türkiye Sempozyumu’nda yaptığı, “Mevcut Anayasa ile devam edemeyiz” açıklaması da CHP PM’nin gündemine geldi. Edinilen bilgiye göre, “Bizim mevcut anayasaya uyulmadığı ve yargıya müdahaleler sürdüğü konusundaki eleştirilerimizde hiçbir değişiklik yok” yorumunu yapan CHP PM üyeleri, AKP ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana duramayacaklarını söyledi.

İHRAÇLAR GÜNDEMDE: 800 KİŞİNİN PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞTIĞI TESPİT EDİLDİ

CHP’de 31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde parti aleyhine çalışan üyelerin raporlanma sürecinde sona gelindiği de öğrenildi. Parti kaynakları, CHP üyesi olmasına karşın rakip aday adına çalışan üyelerin kesin ihraç istemiyle disipline sevk edileceğini bildirdi. Bu kapsamda genel merkeze gelen bilgilendirmeleri inceleyeceklerini söyleyen CHP yetkilileri, parti aleyhine çalıştığı net şekilde tespit edilen kişi sayısının 800’e yakın olduğunu belirtti.
<< Önceki Haber CHP, AKP'nin yeni anayasa talebine kapıyı kapattı mı? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER