CHP, cami imamının sözlerini TBMM gündemine taşıdı


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı devletin kadrolu memuru Ankara Balgat Camii'nin imamı olan Elvan Bal'ın ifadelerini TBMM gündemine taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yazılı cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sunan Uğur Bayraktutan, "Balgat Camii'nin imamı olan Elvan Bal ismindeki şahıs, devlet memurluğuna hatta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına yakışmayacak ifadelerde bulunmuş, kendi sosyal paylaşım sitesinde bu çirkin ifadeleri deklare etmiştir. Elvan Bal denilen şahıs sosyal paylaşım sitesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ağır hakaretler bulunmaktan çekinmeyerek, hızını alamayan sözde devlet memuru Elvan Bal Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne de saygısızca ifadelerde bulunmuştur. Bu durumu gündeme getiren basın organlarına, hatta köşe yazarı Emin Çölaşan'a mesnetsizce ifadelerde bulunmuştur. Sosyal paylaşım sitesinde ağza alınmayacak küfürler içeren paylaşımları yazmaktan her kimi arkasına almışsa çekinmemiş ve seviyesizliğini devam ettirmiştir." açıklamasında bulundu.

CHP'li Bayraktutan, bir din adamının bu şekilde ifadelerde bulunması, haddini aşan davranışlar sergilemesinin kabul edilemez bir tutum olduğuna vurgu yaparak, "Hele ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden bir kişi devlet memurluğu görevini asla sürdürmesi de söz konusu olmamalıdır. Bu memur hakkında Başbakanlığınıza bağlı ilgili kurumlarınızca ivedilikle gerekli işlemlerinin başlatılması gerekmektedir." dedi.

Bayraktutan bu bağlamda Başbakan Davutoğlu'na şunları sordu: "Elvan Bal denilen devlet memuru bu gücü kimden almaktadır?
Elvan Bal denilen devlet memuru hakkında soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?
657 sayılı devlet memurları hakkındaki kanuna göre çalışan Elvan Bal ismindeki personeliniz 657 sayılı devlet memurları hakkındaki kanununa göre çalıştığını düşünüyor musunuz?
Basında yoğun bir şekilde konu olan sosyal medya yazışmaları ile ilgili başlatılan bir Hukuki süreç var mıdır?" CİHAN
<< Önceki Haber CHP, cami imamının sözlerini TBMM gündemine taşıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER