CHP'de ilçe kongresi yapılamadı, il kogresi iptal edildi


CHP Antalya İl Teşkilatı tarafından 26 Aralık'ta yapılması planlanan il kongresi Kaş ilçesininin kongresini tamamlamaması nedeniyle iptal edildi. Parti yönetimi il seçim kuruluna başvurarak iptal kararının bozulmasını istedi. Kararın bugün çıkacağı ve iptal kararının bozulacağını yönünde karar çıkmasının beklendiği belirtildi.

CHP'de 16-17 Ocak'ta yapılacak kurultay öncesi, il kongrelerinde kritik viraja girilirken Antalya teşkilatında iptal şoku yaşandı. Parti üyesi Ahmet Başkaya, daha önce yapılamayarak 25 Aralık'a ertelenen Kaş ilçe kongresini gerekçe göstererek Muratpaşa 1. Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. 'İlçe kongreleri tamamlanmadan il kongresi yapılamaz' yönünde dilekçe veren Başkaya'nın başvurusunu yerinde bulan ilçe seçim kurulu il kongresinin iptali yönünde karar aldı. Yaşanan bu gelişme üzerine harekete geçen CHP il yönetimi iptal kararının bozulması için YSK'ya başvurdu. CHP İl Başkanı Semih Esen yaşanan iptal kararıyla ilgili açıklama yaptı.

İptal kararının iki gün önce ilçe seçim kuruluna yapılan bir itiraz üzerine alındığını belirten Esen, "Fakat bu karar doğru bir karar değil. İlçe seçim kurulunun böyle bir karar verme yetkisi yok. Tüzüğümüzde açık bir hüküm var. 48-c maddesi 'bir ilçe eğer kongresini bitirip de il kongresinden önce yapmazsa temsil edilemez' diyor. Bu şekilde açık tüzük hükmü var. Bu tüzük hükmünün varlığına rağmen 'bir ilçe temsil edilemedi o yüzden adaletsizlik var' şeklinde karar vermek çok açık bir şekilde hem tüzüğe hem de yasanın ilçe seçim kuruluna verdiği yetkisi aşar." dedi.

Esen, iptal kararının bozulması için Antalya İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunduklarını, bugün değerlendirerek karara bağlanacağını belirtti. İlçe seçim kurulu kararının iptal edileceğini tahmin ettiklerini belirten Esen şunları söyledi: "Kongremiz zamanında yapılacak. Bugün bu karar ortadan kaldırılır. İptal etmezse haftaya karar değerlendiririz. Ama bu karar iki yöndende hukuka aykırı iptal edilecektir." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'de ilçe kongresi yapılamadı, il kogresi iptal edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER