CHP, Gündoğdu mahallesindeki sorunları TBMM'ye taşıdı


CHP Eskişehir Milletvekili Av. Cemal Okan Yüksel, afet riskli alan ilan edilen ve çevre yolu nedeniyle girişi bulunmayan Gündoğdu Mahallesi'ndeki problemleri TBMM'ye taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesinde CHP'li Yüksel, Gündoğdu mahallesinde afet alanı, kentsel dönüşüm gibi sorunların yanı sıra mahalleye giriş açısından yol ve kavşak sorunun da yaşandığını belirterek, bu bölgede yerel yönetimlere danışmadan yapılan çevre yolu düzenlemesinin pek çok sorunu beraberinde getirdiğini ifade etti.

Vatandaşların mahallelerine girmek için 4 kilometre mesafedeki U dönüşünü kullanmak zorunda kaldıklarını belirten Yüksel; "Yatırımın planlanması aşamasında yerel yönetimlerle olumlu iş birliği yapılırsa daha kolay sonuç elde etmek mümkündür." dedi.

Milletvekili Yüksel, bu bağlamda Bakan Güllüce'ye şunları sordu:

"Gündoğdu Mahallesi önünden geçen çevre yolu yapılırken yerel yönetimlerin görüşü alındı mı? Alınmadıysa neden?

Şehir merkezlerine 500 metrede bir bat-çık yapan hükümetiniz, Gündoğdu Mahallesi girişine neden bir kavşak veya alt geçit yapmadı?

7 Mayıs 2015 tarihinde bir AKP Eskişehir milletvekili Gündoğdu Mahallesi'nde yaptığı mitingde, 'Ferhat'ın dağları deldiği gibi dele dele Gündoğdu'yu şehre bağlarız dedik. Tüfekçi sokaktan Söğüt Önü sokağına kadar bir alt geçit ile birbirine bağlayacağız. Anadolu Üniversitesi'nin önünden sağa dönebileceğiz. İşte bu ihaleye Gündoğdu'nun altgeçidini de ekledik önümüzdeki hafta müteahhit gelecek ve çalışmaya başlayacak.' demiştir. Sayın Bakan'ın bu çalışmalar için herhangi bir talimatı var mıydı?

Gündoğdu mahallesine alt geçit yapılması çalışmaları için bölgeye iş makineleri kimin talimatıyla gönderildi? 7 Haziran 2015 seçimleri sonrası bu iş makineleri kimin talimatıyla, neden bölgeden geri çekildi? Hükümetiniz, AKP bu mahalleden hedeflediği oyları alamadığı için mi çalışmaları durdurdu?

Gündoğdu Mahallesi çevre yolu planlamalarına neden dâhil edilmedi? Alınan bu kararda bölgenin afet riskli alan ilan edilmesi etkili oldu mu? Hükümetiniz, Gündoğdu Mahallesi'ni gözden mi çıkardı?

Gündoğdu Mahallesi'nin afet riskli alan ilan edilmesi öncesi yapılan çalışmalar nelerdir? Detaylı zemin etüt araştırma ve inceleme çalışmaları yapıldı mı? Afet riskli alan ilan edilmesinde yeterli kanıt elde edildi mi?

Gündoğdu Mahallesi'nin afet riskli alan ilan edilmesi kararı bölgesel olarak mı alındı yoksa konutların tek tek zemin değerlendirmesi yapıldı mı?" CİHAN
<< Önceki Haber CHP, Gündoğdu mahallesindeki sorunları TBMM'ye taşıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER