CHP'li Ağbaba: 12 Eylül'de yaşamadığımız günleri yaşıyoruz


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Koza Grubu'na yapılan baskına ilişkin "12 Eylül darbesi döneminde yaşamadığımız günleri bugünlerde yaşıyoruz. Kenan Evren'e rahmet okutan bir yönetimle karşı karşıyayız. Türkiye teslim olmayacaktır." dedi.

'İNSANLARI YARGI ELİYLE TERBİYE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Veli Ağbaba, adli yıl açılışı dolayısıyla Malatya Baro Başkanı Enver Han'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Koza Grubu'na polis tarafından yapılan baskını kınadı. Operasyonun emirle yapıldığını söyleyen Ağbaba, şöyle devam etti: "Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Maalesef yargının talimatla hareket ettiğini görüyoruz. Belki 12 Eylül darbesi döneminde yaşamadığımız günleri bugünlerde yaşıyoruz. Darbe dönemlerinde maalesef birkaç gün gazeteler kapatılabiliyordu. Şimdi el konuluyor. Kenan Evren'e rahmet okutan bir yönetimle karşı karşıyayız. Türkiye teslim olmayacaktır. İnsanları yargı eliyle terbiye etmeye çalışıyorlar. İktidar, yargı vasıtasıyla kendisine muhalif gördüğü medya, parti, sivil toplum örgütlerini hizaya getirmeye çalışıyor. Biz bu konuda eskiden ne savunuyorsak onları yine savunuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda tüm toplumu kavuran, medya desteğiyle yapılan Ergenekon, Balyoz, Devrimci Karargah, Oda TV gibi davalarda tamamen hukuku savunmuştuk. Bugünde hukuku savunuyoruz. Adalet herkese lazım. Bugün maalesef yargıda hukuksuzlukla karşı karşıyayız. Bugün yargıyı muhaliflerini susturmak için kullananlar için de hukuk bir gün lazım olacaktır. Hukukun hiç kimsenin güdümünde olmaması, bir grubun, bir cemaatin, bir partinin tekelinde olmaması gerekiyor. Yargının bağımsızlığı ülkede barışın teminatıdır."

'BİR BASIN KURULUŞUNA NİYE BASKIN YAPILIR MERAK EDİYORUZ'

Operasyonla muhalif medyanın susturulmaya çalışıldığını vurgulayan Ağbaba, "Bugün bir medya grubuna baskın yapıldı. Günler öncesinden ilan edilen bir baskın. Sarayın emriyle yapılan bir baskın bu. Amaç, muhalif medyayı susturmak. Bunun devamı gelecek gibi görünüyor. Buna herkesin, bütün siyasi partilerin, kitle örgütlerinin ses çıkarması, gerekli demokratik tepkiyi vermesi gerekiyor. Eğer bu baskına ses çıkarılmazsa daha sonraki günlerde işadamlarına da birçok muhalife de baskın yapılabilir. Bu baskını kınıyorum. Bir gazetede silah mı aranıyor? Bulabilecekler mi? Tabiki de silah yok orada. Bir basın kuruluşuna niye baskın yapılır merak ediyoruz." dedi.

'SADDAM HÜSEYİN, HÜSNÜ MÜBAREK DE BÖYLE BASKINLARLA GÜNDE GELMİŞTİ'

Medyaya polis baskınının Türkiye'yi dünyaya rezil eden bir görüntü ortaya çıkardığına işaret eden Ağbaba, "Türkiye bu şekilde devam ederse Ortadoğu ülkelerinden daha kötü duruma düşeriz. Zaten dünyada itibarımız kalmadı. Bu baskınlar dünyada örneklerini gördüğümüz, alışık olduğumuz baskınlar. Saddam Hüseyin, Hüsnü Mübarek de böyle baskınlarla günde gelmişti. Önce muhalifleri susturmaya çalışıyorlar ama en son diktatörler devriliyor. Bunu da birilerinin duymasını istiyorum. Medya susarsa kimsenin sesi çıkmaz" diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Ağbaba: 12 Eylül'de yaşamadığımız günleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER