CHP'li Akaydın: Ülkemizde maalesef basın özgürlüğü ayaklar altında

CHP'li Akaydın: Ülkemizde maalesef basın özgürlüğü ayaklar altında

CHP Antalya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Akaydın, ülkede basın özgürlüğünün ayaklar altında olduğunu söyledi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yapılan çirkin saldırıyı nefretle kınadıklarını belirten Akaydın, AK Parti iktidarı döneminde gazetecilere hakaret, yıldırma, sindirme, korkutma, gözdağı vermeden sonra kaba kuvvete başvurulmaya varılmasının utanç verici olduğunu ifade etti.

CHP Antalya Milletvekili, hiç bir dönemde basının AK Parti iktidarı döneminde olduğu kadar ayaklar altına alındığı bir dönemin olmadığını vurguladı.

Bir ülkede basın özgürlüğü olmadan demokrasinin olamayacağını belirten Akaydın, geçmişte başka medya gruplarına yapılan baskı, sindirme, korkutma, işten atma ve gözdağı vermeler Hürriyet gazetesine saldırıdan sonra Ahmet Hakan'a kaba kuvvet uygulama noktasına ulaşması iktidar tarafından ülkemizde basın özgürlüğünün ne hale getirdiğini açık bir şekilde gösterdiğini ifade etti. Mustafa Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizde basın özgürlüğü AK Parti iktidarı döneminde ayaklar altına alınmıştır. Ülkemizde havuz medyası iktidar tarafından beslenirken, gerçek anlamda gazetecilik yapan gazetecilere baslı, sindirme, işten atma, baskı kurma ve en son kaba kuvvet uygulanarak gözdağı verilmektedir. Ahmet Hakan'a yapılan saldırı tam bir rezalet. Ahmet Hakan önce hedef gösterilerek tehdit edilmiş ardında da kaba kuvvet uygulanmıştır. "

Ülkede 7 Haziran sonrası 1 Kasım'da yeniden seçim yapılmasının 'tek adamın' ben bu seçim sonuçlarını beğenmedim diyerek yapıldığının iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayan Akaydın, 25 dönem milletvekili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan mı, cumhurbaşkanı mı ve AK Parti genel başkanı mı olduğunu anlamakta zorluk çektiğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Akaydın: Ülkemizde maalesef basın özgürlüğü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER