CHP'li Bozkurt: Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür


CHP Erzurum milletvekili adayı, gazeteci Orhan Bozkurt, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından Bugün ve Millet Gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV'nin içinde olduğu İpek Koza Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına sert tepki gösterdi.

İpek Koza Grubu'na kayyum atanmasını akıl tutulması olarak nitelendiren, ülkenin hızla demokrasiden uzaklaştığını söyledi. Bozkurt, bağımsız medya üzerinde oluşturulan baskı, kapatma ve ekran karartmaların dikta rejimlerine özgü olduğunu ifade etti. 1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala toplumun haber alma özgürlüğünün iktidar eliyle ortadan kaldırıldığına dikkat çeken CHP milletvekili adayı, "Özgür ve bağımsız medyayı susturma girişimi tarihi bir leke. Toplumun bağımsız haber alma özgürlüğüne darbe vurulmuştur. Mülkiyet hakkı gasp edilmiştir. CHP olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Kimsenin Türkiye'yi Ortadoğu'nun dikta ülkelerine çevirmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

Askeri darbe dönemlerinde bile basının özgür olduğunun ve mülkiyetine dokunulmazlığını da hatırlatan Orhan Bozkurt, sözlerini şöyle tamamladı: "Askeri darbe dönemlerini mumla, rahmetle aratan bir uygulama ile bugün karşı karşıyayız. CHP olarak mazlumun yanında, zalimin karşısındayız. Çağdaş yağma sistemi ile Türkiye'nin önemli bir medya kuruluşunun içi boşaltılmak istenmekte. İktidar yakını kişiler kayyım olarak özgür ve onurlu bir medya kuruluşunu zift medyasına çevirmek istemekte. Bütün Türkiye'yi bu hukuksuzluğa, haksızlığa, zulme karşı birlik olmaya davet ediyoruz. Gün demokrasiye, basın özgürlüğüne ve mülkiyet hakkına sahip çıkma, günüdür."

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Bozkurt: Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER