CHP'li Çakırözer: Halkın haber alma özgürlüğü büyük tehlikede

CHP'li Çakırözer: Halkın haber alma özgürlüğü büyük tehlikede

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) gazeteci kökenli Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, basın özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik girişimler nedeniyle Türkiye'de halkın haber alma hak ve özgürlüğünün büyük tehlike altında olduğunu söyledi. Çakırözer, TMSF'nin, RTÜK'ün, TRT'nin iktidarın elinde kullanılmasına karşı olduklarını, medya ve ifade özgürlüğünden yana olduklarını vurguladı. CHP Eskişehir Milletvekili, artan terör saldırıları konusunda, "AKP çözüm süreci adı altında elinde silah olanı güçlendirdi. Kapılı kapılar ardında verdikleri sözler nedeniyle terör içinden çıkılmaz hale geldi." dedi.

Çakırözer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, terörün şiddetlenmesinde AK Parti'nin 7 Haziran öncesinde çözüm sürecini taktik amaçlı kullanmasının payı olduğunu düşündüğünü kaydetti. Eskişehir Milletvekili, şunları kaydetti: "Maalesef adına ister terör sorunu, ister Kürt sorunu ister toplumsal barış deyin bu meselenin ana eksenlerinden biri olan PKK'nın silahlarını bırakması konusu üzerinde yeterince durulmadı."

Herkesin bu konuda hükümeti uyardığını, ama AK Parti'nin çözüm sürecini seçim kazanmaya, başkanlık sistemini kazanmaya endeksli bir malzeme olarak gördüğünü aktaran Çakırözer, "Elinde silah olanlar güçlendirilirken, mecliste siyaset yapan yıpratılmaya çalışıldı. Sorunu çözmek yerine daha da derinleştirdiler." ifadesini kullandı.

AK Parti'nin kapalı kapılar ardında verdikleri sözler tutmayınca maalesef şimdi terörün daha da şiddetli biçimde karşımıza geldiğini vurgulayan Utku Çakırözer, şöyle konuştu: "Memleketim Eskişehir dahil Türkiye'nin her yerinde şehit cenazeleri toprağa veriliyor. Sadece Türk değil Kürt ailelerinin ocaklarına da ateş düşüyor. Bu yüzden ülkemizin bir an önce huzura ihtiyacı var. Huzuru, birliği, beraberliği, kardeşliği sağlayabilecek umut sadece CHP'dedir."

'HALKIN HABER ALMA HAKKI TEHLİKEDE'

Kendisi de gazeteci olan Çakırözer Türkiye'deki basın özgürlüğü konusuna da değindi ve bunun büyük tehlike altında olduğunu dile getirdi.

CHP Eskişehir Milletvekili, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkımızın haber alma hak ve özgürlüğü basın kuruluşlarına ve gazetecilere yönelik baskılar, saldırılar, yasaklamalar, soruşturmalar ve davalar nedeniyle büyük tehdit altındadır. CHP olarak bundan büyük kaygı duyuyoruz. Biz bağımsız ve çoğulcu medyadan ve özgür internetten yanayız. Gazetecilerin bizi eleştirebilme, bize muhalefet edebilme özgürlüğünü de savunuyoruz. Tüm meslektaşlarımızın düşündüğünü yazıp çizmesinden yanayız."

'TMSF, RTÜK, TRT'NİN İKTİDARIN ELİNDE OLMASINA KARŞIYIZ'

Hükümetin basın kuruluşlarını susturmak için mali enstrümanları kullanmasına karşı olduklarını dikkat çeken Çakırözer, "Mahkeme kararı olmadan internet erişimine getirilen kısıtlamalara karşıyız. Yayın yasakları konusunda da önceliğimiz kesinlikle halkın bilgilenme hakkıdır. Bunu güvence altına alacak düzenlemelerden yanayız. TMSF'nin, RTÜK'ün, TRT'nin iktidarın elinde kullanılmasına karşıyız. Aralarında gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda yurttaşın Twitter, Facebook mesajları nedeniyle haklarında dava açılmasına karşıyız. Biz yurttaşların eleştiri hakkının elinden alınamayacağına inanıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Çakırözer: Halkın haber alma özgürlüğü büyük... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER