CHP'li Çakırözer: Sansürle demokrasimiz ve dünyadaki itibarımız zedeleniyor


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Digitürk'ün 7 televizyon kanalını platformdan çıkarmasına tepki gösterdi. Çakırözer, "Bu uygulama hukuksuzluktur. Bu durum demokrasimizin bu şekilde yıpratılması, dünya çapında itibarımızın zedelenmesine neden olmaktadır." dedi.

Aynı zamanda gazeteci ve yazar olan CHP'li Çakırözer, bazı yayın organlarının sansürlenmesi üzerine bir açıklama yaptı. Çakırözer, Digitürk'ün 7 televizyon kanalını bünyesinden çıkarmasını sansür olarak değerlendirdi ve bu uygulamanın hukuksuzluk olduğunu vurguladı.

"Takınılan bu tavır kabul edilemez ve bu tavrın bir an önce değiştirilmesi gerekir." diyen Çakırözer, şu ifadeleri kullandı: Demokrasimizin bu şekilde yıpratılması, dünya çapında itibarımızın zedelenmesine neden olmaktadır. Bu 7 kanalın halka ulaşmasının engellenmesi basın özgürlüğüne aykırıdır. Halkın haber alma özgürlüğü temel anayasal bir haktır ve engellenemez. Cumhuriyet Halk Partisi her görüşün ve düşüncenin özgürce ifade edileceği bir Türkiye'den yanadır."
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Çakırözer: Sansürle demokrasimiz ve dünyadaki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER