CHP'li Çakırözer, tutuklu gazetecilerin durumunu Avrupa'ya taşıdı


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün durumlarını Avrupa Konseyi'ne taşıdı.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Asemblesi'nin Paris'te yapılan İnsan Hakları ve Hukuki İşler Komisyon toplantısına Türkiye adına CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ile birlikte katılan Çakırözer, iki haftayı aşkın bir süredir tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün durumlarını gündeme getirdi.

Çakırözer, yaptığı yazılı açıklamasında, toplantıda, "Can Dündar ve Erdem Gül halkın bilgilenmesi için gazetecilik vazifelerini yerine getirerek Türkiye'den Suriye'ye giden silah yüklü TIR'ların haberini yaptı. Ama kendileri casusluk ve terör örgütüne destek suçlamasıyla iki haftadır tutuklu. Özgürlüklerinden mahrum. Gazetecilik yapmak dünyanın hiçbir yerinde suç teşkil etmez." ifadelerini kullandığını kaydetti.

Halkın haber alma hakkını savunan ve mesleğini icra eden kişilerin sadece gazetecilik yaptıkları halde tutuklanmalarından ve tutukluluk halinin devam ediyor olmasından endişe duyduklarını anlattığın vurgulayan CHP Eskişehir Milletvekili, şunları kaydetti: "Avrupa kamuoyunun iki gazetecinin özgür bırakılması konusunda destek olmasını bekliyoruz. Bu konunun ocak ayında toplanacak Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Toplantısı'nda öncelikle ele alınmasını istiyoruz. "

TAHİR ELÇİ CİNAYETİNE AVRUPA TAKİBİ

Paris'teki toplantıda, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi de gündeme geldiği belirtildi. Letonyalı parlamenter Mailis Reps tarafından hazırlanan 'İnsan Hakları Savunucularının Korunması' başlıklı tavsiye kararı metni tartışılarak kabul edildiği vurgulandı.

CHP'li Koç ve Çakırözer'in lehinde oy kullandığı karar metninde İnsan Hakları Savunucularının korunması için Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin hükümetlerine sorumluluklar yüklenmesi öngörülüyor. Komite kararı ocak ayında yapılacak AKPM Genel Kurulu'nda nihai karara bağlanacağı kaydedildi.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Çakırözer, tutuklu gazetecilerin durumunu Avrupa'ya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER