CHP'li Demir: Bölgede yaşananlar toplumumuzu tedirgin ediyor


Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) bazı milletvekilleri, görüşmeler yapmak üzere sabah saatlerinde Diyarbakır'a geldi. İlk görüşmeyi Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile yapan heyet, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, bölgede yaşanan olayların toplumu tedirgin ettiğini belirterek, "Umut ediyoruz ve bekliyoruz. Hep beraber bu savaşın, bu kavganın ve bu çatışmanın bir an evvel bitmesidir." dedi.

Mesleği doktor olan CHP'li Ankara Milletvekili Murat Emir, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir ile Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'dan oluşan heyet, bölgede yaşanan olayları yerinde incelemek için sabah saatlerinde Diyarbakır'a geldi. Program kapsamında heyet, ilk olarak Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. Basına kapılı gerçekleşen ve yarım saat süren ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, bölgede yaşanan gelişmelerin kendilerini üzdüğünü söyledi. Yaşanan olayları yerinde görmek için kente geldiklerini anlatan Demir, sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemizin, özellikle bu bölgemizde yaşanan olaylar bizleri, gerek parlamentoyu gerek de toplumumuzu gerçekten çok tedirgin ediyor, üzülüyoruz. Sağlık çalışanlarımız gece gündüz büyük bir emekle çalıştıklarını biliyoruz. Fedakarlıkla çalışıyorlar. Onlara hem moral vermek hem de yöre halkına morla vermek amacıyla geldik. Sorunları dinledik sayın validen. Sabah şehitlerimizin cenaze törenine katıldık. Umut ediyoruz, bekliyoruz. Hep beraber bu savaşın, bu kavganın, çatışmanın bir an evvel bitmesidir. Dileğimiz, Türkiye'nin kısa sürede huzura kavuşmasıdır. Bunun için üzerimize düşen bir durum varsa elbirliğiyle yapmak istiyoruz." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Demir: Bölgede yaşananlar toplumumuzu tedirgin ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER