CHP'li gençlerin ulaşım protestosuna 'temizlik' engeli


Ulaşım ücretlerine yapılan zamları protesto etmek için Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde protesto gösterisi yapmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyeleri, temizlik engeliyle karşılaştı. Bu sırada Melih Gökçek'in taraftarları olduğu öne sürülen bir grubun İzmir Büyükşehir Belediyesi aleyhine açtığı pankartlar ortamı bir anda gerdi. Araya polisin girmesiyle olaylar büyümeden önlendi.

CHP Ankara Gençlik Kolları üyeleri, ulaşım ücretlerine yapılan zammı protesto etmek için saat 14.00'te belediye binası önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu. Bunun üzerine emniyet güçleri eylemin yapılacağı alanda güvenlik tedbiri aldı. Polis ekiplerinin yanı sıra çok sayıda belediye çalışanı da ellerinde, su dolu kova, kürek, süpürge ve su dolu bir araçla bina önünde toplandı. Bir süre merdivenlerde oyalanan ve basamakları yıkayan belediye çalışanları, CHP'li grubu taşıyan otobüsü görünce harekete geçti. Ekipler, aniden bina girişini temizlemeye başladı. Yol kenarındaki birikmiş kar kaldırıma atıldı. Hummalı bir çalışma başlatan belediye çalışanları kaldırımları yıkadı. Belediyenin simgesi olan Kedi Heykeli tazyikli su ile yıkandı.

Çalışmaların sürdüğü esnada grup, 'Böyle zam mı olur? Taksiye mi biniyoruz, otobüse mi?' pankartıyla belediye önüne geldi. CHP'li grubun önü emniyet güçleri tarafından kesildi. Grubun ilerlemesine izin vermeyen emniyet yetkilileri, gerekçe olarak da belediye önündeki temizliği gösterdi. Yapılan görüşmeler sonuç vermeyince CHP'li gençler, açıklamayı burada yapmak zorunda kaldı. Grup adına yapılan açıklamada yapılan ulaşım zammı eleştirildi.

BELEDİYE ÖNÜNDE TOPLANAN BAŞKA BİR GRUP KARŞI DÖVİZLER AÇTI

Açıklama sürdüğü sırada belediye girişinde toplanan başka bir grup ise 'İzmir'i görmezler', 'İzmir 2.40, Ankara 2.35, hadi İzmir'e', 'İzmir'de teleferik 6 TL, Ankara'da bedava' dövizleri taşıdı. Emniyet güçleri ortamın gerilmemesi için dövizlerin indirilmesini istedi. Önce indirilen dövizler bir süre sonra tekrar açıldı. Bazı CHP'li eylemciler sloganla gruba karşılık verdi.

Açıklamasını tamamlayan CHP Gençlik Kolları üyeleri, yol üzerinden ilerlemek istedi. Bazı eylemciler ise belediye önüne geçmek istedi. Bu sırada Çevik Kuvvet ekipleri ile grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Her iki grubun arasında güvenlik tedbiri alan polis, olayları büyümeden önlemeyi başardı. Otobüslerine binen CHP'liler buradan ayrılırken, karşı grup da dövizleri indirdi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li gençlerin ulaşım protestosuna 'temizlik' engeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER