CHP'li Gök: 124 bölge 'özel güvenlik bölgesi' olarak ilan edildi


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde 7 ilin 17 ilçesindeki sokağa çıkma yasaklarının 1 milyon 300 bin insanın etkilendiğini söyledi. Gök, "Tam 124 bölge, özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilmiş durumda, 5 bine yakın öğretmen öğrencilerinden ayrı." diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM Genel Kurulu'nda partisinin verdiği 'hendekler araştırılsın' yönündeki Meclis Araştırma Önergesi görüşmelerindeki konuşmada her gün masum insanların ve şehit cenazelerin getirildiğine tanık olunan acı günlerden geçildiğine dikkat çekti. Ülkenin şu anda yangın yerine döndüğünü kaydeden Gök, "Ülkemizin Doğu ve Güneydoğu'sunda 7 ilde, tam 17 ilçede 1 milyon 300 bin insanı ilgilendiren sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği bir ortamda, tam 124 bölge, özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilmiş durumda. 5 bine yakın öğretmen öğrencilerinden ayrı, Bakanın ifadesine göre 80 bin, bizim tespitlerimize göre 120 bin öğrencinin eğitim yapamadığı bir ortamda; tam 11 bin esnafımızın ticaret sicilinden sicil kaydını sildiği bir ortamda; her gün masum insanların ölümüne, şehitlerimizin cenazelerinin getirilişine tanık olduğumuz acı günlerden geçiyoruz." dedi.

"CHP OLARAK YANGININ SÖNDÜRÜLMESİ AÇISINDAN BİR ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ"

Ülkenin bir bölümünde şu anda bir savaş ortamı içerisinde askerin de polisin de şehit olduğu ama onlarca masum insanın ve şu ana kadar 44 çocuğun hayatını kaybettiği bir ortamın Meclisin ilgisi dışında kalmasının düşünülemeyeceğini kaydeden CHP Grup Başkanvekili, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhuriyet Halk Partisi olarak, şu anda AKP'ye, MHP'ye, HDP'ye, bütün siyasi partilere, Meclis'in dışındaki her türlü siyasi partilere, bütün sivil toplum örgütlerine bu yangının söndürülmesi açısından bir çağrıda bulunuyoruz."

Devletin görevinin bütün etnik kimliklerin, din ve mezhep farklılıklarının üzerinde, onların üzerine çıkarak insanı odak yapan yaklaşımları ortaya koymak olduğunu kaydeden Levent Gök, "Devasa bir sorun olan Kürt sorununun çözümünde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görev yapmasını öneriyoruz. Bu önerimizde ısrarlıyız, bu önerimizde ne kadar ısrarlı olduğumuz, şu ana kadar hükümetin uyguladığı politikaların yanlışlığından ortaya çıkmıştır. Her şeyin burada konuşulması, ne varsa, neyin gereği yapılıyorsa bütün herkesin elini taşın altına koyacağı bir toplumsal mutabakat komisyonu öneriyoruz. Buna acilen gerek vardır ve zorunludur, ertelenemez." dedi.

"VAKİT GEÇİRME LÜKSÜMÜZ ARTIK YOK"

CHP'li vekil, sözlerini şöyle tamamladı: "Gelin, bu yakıcı olayların arttığı ve gözyaşlarının artık hepimizi boğduğu bir dönemde bu sorunu çözmek adına ne yapılması gerekiyorsa Meclis'te, meşru platformda şeffaf bir şekilde ve herkesin elini taşın altına koyacağı bir ortamda bu konuları tartışalım diyoruz. Vakit geçirme lüksümüz artık yoktur. Tarihi çağrımızı yineliyoruz ve yüce Meclisimizi böylesine devasa bir sorunda, bizi yakan konuda göreve davet ediyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkese ellerimizi uzatıyoruz ve ellerimizin tutulmasını bekliyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Gök: 124 bölge 'özel güvenlik bölgesi' olarak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER