CHP'li Gök: İktidarın intikam alma anlayışı var, adalet anlayışı yok

CHP'li Gök: İktidarın intikam alma anlayışı var, adalet anlayışı yok

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, Manisa'da polisin, Öğretmenler Günü'nde özel bir eğitim kurumuna bağlı okullara baskın düzenleyerek, yedis öğretmen 10 kişiyi gözaltına almasını ve bu kişilerin daha sonra tutuklanmasını değerlendirdi. AK Parti'nin, 13 yıllık iktidarı sonucunda yol açtığı en kötü uygulamalardan birinin de adalet anlayışından ve hukuk devletinden ayrılmak olduğunu iddia eden Gök, "Suçu olan herkes yargılanabilir ama aslolan, yargılandıktan sonra cezanın verilmesidir. Şu anda baştan peşinen cezalar veriliyor, yargılama arkadan geliyor. Manisa'da yaşanan olayın detaylarını bilmiyorum ama en azından Öğretmenler Günü'nde, kamuoyu algısı açısından dahi öğretmenlere saygının herkes tarafından en yüksek oranda belirtildiği bir günde böyle bir uygulamanın o gün gerçekleştirilmiş olması, pek çok öğretmen için de kırgınlığa neden oldu." dedi.

Grup Başkan Vekili Gök, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile birlikte İl Başkanı Bedri Serter'i makamında ziyaret etti. Ziyaretten sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Gök, Manisa'da "makul şüphe" gerekçesiyle gözaltına alınan 10 kişinin tutuklanmasına değindi. Gök, "Bu üzücü bir tavırdır. Suçu olan varsa ben yargılanmasın demiyorum, yargılanabilirler ama gelip de o gün tutuklanmaları da ayrı bir ironi oluşturmuştur, öğretmen dünyasında ciddi bir kırgınlığa yol acçtımıştır." dedi.

'İKTİDARIN İNTİKAM ALMA ANLAYIŞI VAR, ADALET ANLAYIŞI YOK'

13 yıllık AK Parti iktidarının yol açtığı en kötü uygulamalardan bir tanesinin de adalet anlayışından ve hukuk devletinden ayrılmak olduğunu öne süren Levent Gök, "Türkiye'de şu anda hukuksuz giden pek çok uygulamalar var. Geçtiğimiz günlerde bir kısım medyaya el koyulması, bir kısım televizyonlara el koyulması, onun ötesinde holdinglere kayyum atanması gibi bütün davranışların arkasında, iktidarın bir intikam alma anlayışı vardır, adalet anlayışı yoktur. Biz bunları açıkça belirttik her zaman. Bu iktidarın yol açmış olduğu bu hukuksuzlukların da giderilmesi, işte bu dönemde vereceğimiz mücadeleyle de engellenecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

'BÖYLE DEVAM ETME ŞANSIMIZ YOK'

Türkiye'nin böyle devam etme şansı olmadığını söyleyen CHP Grup Başkan Vekili Gök, "Elbette suçu olan herkes yargılanabilir. Yargılandıktan sonra bir mahkeme kararı ortaya çıkabilir. Bu mahkeme kararı temyiz edilir. Yargıtay'ın verdiği karardan sonra herkes ancak bir kesin hükümle mahkum sayılabilir ama şimdi hükümet, savcılar, daha mahkeme olmadan, yargılama yapılmadan, bir savcının sözüyle baştan cezayı kesiyorlar, daha yargılama yapılmadan. Böyle bir tablo, hukuk devletinin anlayışı değildir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Gök: İktidarın intikam alma anlayışı var, adalet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER