CHP'li Haluk Pekşen: 500 sınırı aşıldı; yeterli imzanın tam aşamasındayız


CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) CHP kurultayına ilişkin açıklamalarda bulundu. Delege imza sayısında 500 sınırını aştıklarını ifade eden Pekşen, 573 sayısını ise genel merkezdeki yetkinin düşme sınırı olarak değerlendirdi.

Türkiye'de özellikle 1 Kasım seçimleri sonrasında halkta büyük bir moralsizlik olduğunu savunan Pekşen, insanların umutlarını kaybetmek üzere olduğunu ve birşeyler yapılması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin direnişi geçmişte başarabilen bir ülke olduğunu dile getiren Pekşen, siyasi tarihinde sayısız başarılar olduğunu ifade etti. Bu işin içine girerken böylesine büyük bir halk desteği, parti desteği ve delege desteği beklemediklerini anlatan Pekşen, şimdi kendilerine karşı müthiş bir destek rüzgarının oluştuğunu ifade etti.

"Cumhuriyete, demokrasiye, laik düzene, Atatürk'e, adalete, özgürlüğe, eşitliklere, bu ülkenin yerleşmiş olan hukuksal düzenine meydan okuyanlara meydanları dar etmek üzere hazır olan büyük bir CHP kitlesi harekete geçmiştir." diyen Pekşen, bunun CHP'de yeni bir iddianın, yeni yüzyılın tarihini yazma iddiasının da ortaya çıkacağını göstermekte olduğunu belirtti. Olağanüstü kurultay için olağanüstü bir destek geldiğine dikkat çeken Pekşen, destek veren tüm delege ve vatandaşlara teşekkür etti.

Meydan okuyanların meydan okumalarının sürelerinin sona erdiğini ifade eden Pekşen, imza sayısına ilişkin bir soruya ise "Türkiye'nin dört bir tarafına selam olsun." diye karşılık verdi. Önlerinde üç günlük bir sürenin daha varolduğunu dile getiren Pekşen, "Yeterli imzanın tam aşamasındayız. Birkaç gün içerisinde sanırım yeterli olan imza da aşılmış, çok daha fazlası elimize ulaşmış olacak. Bize gelen bilgilere göre 573'lük bir sınır var. Biz o sınırın şu anda eşiğindeyiz." diye konuştu.

Bu işin artık tamamlandığını, genel merkezinde bundan bilgisi olduğunu dile getiren Pekşen, onların da gereğini yapacağını umut ettiğini kaydetti. Bir soru üzerine şu anda delege seçimlerinde bile itiraz olduğuna dikkat çeken Pekşen, Ocak ayında olağan kongrenin yapılmasının imkansız olduğunu bütün partililerin bildiğini söyledi. Bu tarih açıklamasının da zaten en son çare olduğunu belirten Pekşen, şu ifadeleri kullandı: "Bu olağanüstü kurultay taleplerinin önünü kesebilmek için psikolojik etki yaratabilecek bir tarih açıklaması. Bunlara gerek yok, böyle şeylere, böyle açıklamalara hiç gerek yok. Örgüt kararının verdi, değişim istiyor. Türkiye'de yeni bir diriliş, iddia hareketi istiyor. Bu hareket halk tarafından da büyük destek gördü. Bu tür tarih açıklamaları, bu tür psikolojik baskılar, delege seçimlerini iptal etmelerinin bir anlamı yok. Bunlar bir anlam ifade etmiyor."

500 sınırının aşıldığını ifade eden Pekşen, 573 sayısının ise genel merkezdeki yetkinin düşmesi sınırı olduğunu kaydetti. İmza toplandığında olağanüstü kurultayın yasal prosedürünün en erken 15 ve 45 günlük süreleri içerdiğini dile getiren Pekşen, Salı günü akşamına kadar sürenin olduğunu kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Haluk Pekşen: 500 sınırı aşıldı; yeterli imzanın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER