CHP'li Kara: Ülkenin ithal doktor sorunu yok, yönetim sorunu var


Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, ülkede doktor açığını sorununun olmadığını sorunun iyi yönetilememe olduğunu söyledi.

CHP Antlaya Milletvekili Kara, CHP Manavgat İlçe Başkanı seçilen avukat Aliye Coşar'ı ziyaret ederek tebrik etti. Milletvekili Kara, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar ile parti binasında basın toplantısı düzenleyerek ilçe, il ve ülke gündemi ile ilgili açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun ithal doktor getireceğiz açıklamalarına tepki gösteren Kara, ülkede doktor açığı sorunun bulunmadığını savundu. Kara, "Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bu ülkenin doktorları yetmiyor ithal edeceğim diyor. Bir Sağlık Bakanı bunu söylüyorsa bizde seni ithal ettiğimiz gibi düşünmüyoruz. Bizim bu konuda her türlü çalışmamız var. Bu ülkenin doktor sorunu yoktur. Yönetim sorunu vardır. Yönetemeyecekseniz de bırakın diyoruz." dedi.

Ülke dış politikasında yönetilememeye bağlı bir dibe vurmanın hakim olduğunu altını çizen Kara, yine dış politikada sorunları çözemeyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bu işi yapamıyorum diyerek bir başkasına bırakması gerektiğini ifade etti. Dış politikadaki beceriksizliğin Türkiye'yi Doğu Akdeniz ve Ortadoğu'da savaşın tam ortasına getirdiğine dikkat çeken Kara, "Beceriksiz dış politikalar ülkemizi sermayenin ve uluslararası emperyalist güçleri oyuncağı haline getirmesini asla içimize sindiremeyiz. Ortada beceriksizlik varsa gerektiğinde bırakmasını bilmeli." ifadesinde bulundu.

Rus savaş uçağının Suriye sınırında sınır ihlali yaptığı gerekçesi ile düşürülmesi ile başlayan 2 dost ülke gerginliğinin de en fazla zararı Antalya'nın gördüğünün altını çizen Kara, en fazla zararı da tarım ve turizm sektörünün gördüğünü kaydetti.

AK Parti iktidarının dış politikada yaptığı yanlışların faturasını milletçe ödendiğine dikkat çeken Kara, yanlış politikanın aynı zamanda ülkeyi uluslararası arena da eli kolu bağlı çaresiz bir ülke haline getirdiğinin altını çizdi.

AK Parti'nin stratejik derinlik ve komşular sıfır sorun dış politikasının ülkeyi uluslararası güçleri oyuncağı haline getirdiğini ileri süre Kara, "Ülkemiz maalesef siyasi iktidarın yanlış politikaları nedeni ile içeride ve dışarıda çok kötü bir süreç yaşıyor. Dış politikadaki beceriksizlikler ülkemizin elini kolunu bağlamış durumda. Savaşın tam içinde buluyoruz. Rusya ile yaşanan son olaylar sonrası tarımda da turizmde de sıkıntılı günler yaşıyoruz. Her iki sektörde çok hassas sektörler savaş ortamından hemen etkileniyorlar. Çok hassasiyet gereken 2 sektör var. Bu 2 sektörde Antalya'da çok güçlü. Antalya için hayati öneme sahip olan 2 sektöründe çok büyük zarar görmeden bu krizin atlatılması gerekir." diye konuştu.

Kara, 2 sektöründe olumsuzluklardan etkilenmemesi için turizm teşvikleri ile tarımda da gübre, mazot, ilaç ve tohumda sübvansiyon desteklerinin arttırılması ifade etti.

Türkiye'nin basın özgürlüğü noktasında utanç duyulacak bir noktada olduğunu belirten Kara, bir ülkede basın özgürlüğü yoksa o ülkede gerçek anlamda demokrasinin olamayacağını söyledi. Ülkenin basın özgürlüğü noktasında geldiği durumun üçüncü dünya ülkesi seviyesi olduğunun altını çizen Kara, bugün ülkede yazı yazdıkları için 32 gazetecinin Silivri'de tutuklu olduğunu kaydetti.

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ NOKTASINDA DÜNYADA EN SON SIRALARDAYIZ"

Geçtiğimiz günlerde Silivri Cezaevi ve Meclis bahçesinde tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için düzenledikleri uçurtma şenliği ve tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazeteci Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'le yaptıkları görüşme ile ilgili şu bilgileri verdi: "Basın özgürlüğü noktasında dünyada en son sıralardayız. Bugün ülkemizde 32 gazeteci sır haber yaptığı için tutuklu. Toplumun haber özgürlüğü engelliyorsanız siz kaçak köçek işler yapıyorsunuz demektir. Bunu bütün dünya biliyor. Bütün dünyanın bildiğini halktan saklayamazsınız. Eninde sonunda gerçekler ortaya çıkacaktır. Tutuklu gazetecilerin hepsinin bırakılmasını istiyoruz. Can Dündar ile Erdem Gül ve diğer görüştüğümüz gazetecilerin moralleri yerinde. Tutuklu bulunan gazetecilerin bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Kara: Ülkenin ithal doktor sorunu yok, yönetim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER