CHP'li Karadeniz, Sinop'a AFAD'tan 1 milyon lira istedi


CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) 1 milyon liralık ödenek istedi. Karadeniz, ödeneği bu yıl aşırı yağan kardan dolayı talep ettiğini belirtti.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Yeni yıla kar mücadelesi ile giren Sinop ve ilçelerinde kapanan köy yollarının açılması, kesilen elektrik ve telefon bağlantılarının yeniden sağlanması için ilçe belediyeleri, kamu kurumları ve ve valilik büyük bir çaba harcadı. Karla mücadelenin etkin bir şekilde sürdürülebilmesinde Sinop valiliği'nin koordinasyonun da kamu kurumlarının ve belediyelerin çalışmaları için AFAD'tan acil olarak 1 milyon lira ödenek talebinde bulunduk ve bu paranın sözünü aldık. Sinop son yılların en büyük kar yağışını yaşadı. Sinop OSB'de adeta felaket yaşandı. Birçok firma hasar gördü. İnşallah sözünü aldığımız bu ödenek en kısa sürede ile ulaştırılacaktır."

Karadeniz, ayrıca Sinop Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) aşırı kar yağışı nedeniyle hasar gören işletmeler için hasarlarının temini için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Karadeniz, Sinop'a AFAD'tan 1 milyon lira istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER