CHP'li Öztürk: Medya baskınlarıyla halkın sesini kesmek istiyorlar

CHP'li Öztürk: Medya baskınlarıyla halkın sesini kesmek istiyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, özgür basının susturma girişimlerinin dikta rejimlerine özgü davranış olduğunu söyledi.

Öztürk yaptığı açıklamada, bir ülkede basın özgürlüğü yoksa demokrasinin de olamayacağını belirtti. Öztürk, 7 Haziran seçimlerinde sandıkta çıkan milli iradeyi kabul etmeyerek milli irade gasbı yapan siyasi iktidarın şimdide özgür basına baskı ve operasyonlarla gözdağı vererek 1 Kasım seçimlerine farklı ses duymadan girmek istediğini gösterdiğini savundu.

Siyasi iktidarın, 7 Haziran seçimleri öncesi hayatı geçirdiği antidemokratik yasalarla ülkeyi parti devletine dönüştürdüğünün altını çizen Öztürk, şöyle konuştu: "İktidar, her gün kendisine öven ve çok isiniz çok güzelsiniz efendim diyen bir medya istiyor. Bunu demeyen medya kuruluşları da iktidarın gazabına uğrayarak sesi kesilmek isteniyor. Muhalif basına yönelik baskı ve yıldırma girişimi ülkemizin geldiği noktayı açık bir şekilde gösteriyor. Birileri hukuksuz işlerinin hesabının sorulacağından çok korkuyor. Bugün bir gazetemizin köşe yazarları yazılarını yazmıyorsa ülkede basına yapılan baskını ne boyuta geldiği ortadadır. Milleti sindirme girişimi medya baskınlarını kınıyoruz."Medya-baskinlariyla-halkin-sesini-kesmek-istiyorlar-1881429.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Öztürk: Medya baskınlarıyla halkın sesini kesmek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER