CHP'li Tüm, seçim sonuçlarından MHP'yi sorumlu tuttu

CHP'li Tüm, seçim sonuçlarından MHP'yi sorumlu tuttu

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "MHP'nin uzlaşmaz tavrını fırsat bilen AKP ülkeyi seçime götürdü ve 1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar olarak çıktı. MHP koalisyon hükümetinin kurulmasına destek vermeliydi." dedi.

Tüm, partisinin Bandırma İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında 1 Kasım genel seçimlerini değerlendirdi. 7 Haziran seçimlerinde bir milli irade oluştuğunu dile getiren Tüm, "Biz ona Cumhuriyet Halk Partisi olarak saygı gösterdik. O seçimlerde seçmenlerin yüzde 60'ı AK Parti'ye 'hayır' demişti, bu tabloda bir hükümetin kurulması gerekiyordu. MHP'nin uzlaşmaz tavrını fırsat bilen AKP ülkeyi seçime götürdü ve 1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar olarak çıktı. MHP koalisyon hükümetinin kurulmasına destek vermeliydi." ifadelerini kullandı.

Tüm, şunları kaydetti: "Cumhuriyet Halk Partisi olarak mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Temennim AK Parti'nin bundan önce yaptığı yanlışları 1 Kasım seçimleri sonrasında yapmaz. Ülke iyi idare edilmiyor. AKP'nin oy çoğunluğunu alması ülkenin iyi yönetildiğini göstermez. Umarın yeni başbakanımız ülkede iç barış ve huzuru sağlar. Ülkede terör problemi var. 7 Haziran'dan bu güne kadar 800 gencimiz ölmüş, bir an önce hükümet iç barışı sağlamalıdır. CHP olarak hükümetin bu konudaki tüm çalışmalarına destek veririz." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Tüm, seçim sonuçlarından MHP'yi sorumlu tuttu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER