CHP'li Usluer: Başına kuma gömmüş eğitim bakanı başarıdan söz ediyorsa yandık


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, "Eğitimde sorunlarla boğuşulurken başını kuma gömmüş olan Milli Eğitim Bakanı hala eğitimde başarıdan söz edebiliyorsa vay halimize." dedi.

CHP'li Prof. Dr. Usluer, Eskişehir'de yeni eğitim ve öğretim yılı nedeniyle özel bir okulda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin eğitimde yaşadığı sıkıntılar ve olumsuzlara dikkat çekti. "Yeni ders yılı bugün sorunlarını halledemeden başladı. İstediği okula kayıt yaptıramayan öğrencilerimiz ve velilerimiz mutsuz" diyen CHP'li Usluer, 120 bin öğretmen açığına karşın sadece 37 bin öğretmen ataması yapıldığını, atanamayan öğretmen sayısının ise 400 bin civarında olduğunu söyledi.

Proje okullarında açığa alınan öğretmenlerin sorunlarının hala çözülmediğini, seçtikleri okullara atanamadıkları gibi, eğitim ders ve ödeneklerini dahi alamadıklarını kaydeden Prof. Dr. Usluer, "Mahkemelerde açtıkları davaları kazanıp geri dönen okul müdürlerinin hakları hala iade edilmedi. Eğitimde bu sorunlarla boğuşulurken başını kuma gömmüş olan Milli Eğitim Bakanı hala eğitimde başarıdan söz edebiliyorsa vay halimize diyoruz. 4+4+4 adı verilen garabet uygulama hala devam ediyor. Dershaneden bozma, adına 'temel lise' denilen eğitim uygulama alanlarının hangi sakıncaları doğuracağını tahmin etmek güç değil. Kısacası eğitim ve öğretim tam bir arap saçı görünümünde."

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Usluer: Başına kuma gömmüş eğitim bakanı başarıdan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER