CHP'li Yalım: Suriyelilerin maliyetini nakliyecilere yüklemeyin


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Traktör ve diğer tüm araçların 2015 ve 2016 yılı trafik sigortasındaki fiyatlarını dile getiren Yalım, geçen yıl bir kamyonun bin 750 lira olan zorunlu trafik sigortasının bu yıl 3 bin liraya, nakliyecilerin kullandığı TIR'ların da geçen yıl 2 bin 500 lira olan zorunlu trafik sigortasının 6 bin 370 liraya çıktığına dikkat çekti.

Kendisinin de nakliye firması olduğunu ifade eden Yalım, dünyanın hiçbir yerinde kaskodan daha pahalı trafik sigortası olamayacağının altını çizdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan bu yanlıştan geri dönen bir düzenleme istediklerini belirten CHP'li vekil, şunları kaydetti: "Gelen yabancı misafirlerimiz Suriyelilerin maliyetini nakliyecilere yüklemenin hiçbir anlamı yok.Tekrar söylüyorum, Binali Yıldırım, nakliyeciyi koruyun, yoksa nakliyeci Fransa ve Belçika'daki gibi yolları tıkarsa, kapatırsa siz bu işin altından kalkamazsınız. Nakliyecinin özellikle şoför kardeşlerimizin sabrını daha fazla zorlamayın. Gereken önlemleri alın. Trafik poliçelerinin 2015 yılı oranlarına çekilmesi ve en fazla enflasyon oranında artması; yani yüzde 8,8'den fazla artmaması gerek. Kamyoncumuzun, nakliyecimizin sesi olmaya devam edeceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Yalım: Suriyelilerin maliyetini nakliyecilere yüklemeyin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER