CHP'li Yılmaz: 'Diktatör bozuntusu' tanımını mahkeme hükmüyle perçinleyelim


CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasal literatüre kazandırdığı diktatör bozuntusu tanımının bir mahkeme hükmüyle perçinlenmesini hep beraber sağlayalım." dedi.

Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatan savcılar ve dava açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Necati Yılmaz, yazılı açıklamasında, "Erdoğan'a ve onun talimatıyla davranmayı içine sindirebilen, hukukçu kimliğini yok sayan cumhuriyet savcılarına çağrım şudur: Düzenleyeceğiz iddianamede Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanına benim adımı da yazmayı unutmayın. Böylelikle gerçek hukukçuların yapacakları yargılamada, Genel Başkanımızın siyasal literatüre kazandırdığı diktatör bozuntusu tanımının bir mahkeme hükmüyle perçinlenmesini hep beraber sağlayalım." ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN'IN NİYETİ AÇIKTIR, NETTİR. HEVESİ DİKTATÖRLÜKTÜR"

Diktatörün sözcük anlamının zorba demek olduğunu hatırlatan Milletvekili Yılmaz, şöyle devam etti: "Diktatör, bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış bulunan kişi demektir. Sayın Genel Başkanımız, 'diktatör' ifadesini kullanarak, yerinde bir tespit yapmıştır. Elbette ki halkını kimlikleri ve yaşam tarzı üzerinde kutuplaştıran, birine 'diktatör' denir. Elbette ki, temel insan haklarını yok sayan, kendi gibi düşünmeyen herkesi düşman olarak gören, kendisinden olmayanları sindirmeye çalışan, göz altına aldıran, tutuklatan birine 'diktatör' denir.
Nihayetinde Anayasa'nın kendisine uydurulmasını söyleyen kişinin diktatörlük hevesi çırılçıplak ortadadır. Erdoğan'ın niyeti açıktır, nettir. Hevesi diktatörlüktür. Ancak bunu başaramadığının da farkındadır. Diktatörleri var edip ayakta tutan korkunun egemenliğini, toplumun tüm kesimlerine yayabilmiş değildir. Biz Erdoğan'dan korkmuyoruz. Onun diktatörlüğünü ilan etmesine izin vermeyeceğiz. Hiçbir zaman için diktatör olamayacak, bir diktatör bozuntusu olarak kalacaktır. Onun bu çabası ve isteği tarihe ve siyasal literatüre yeni bir kavram kazandırmıştır. Bugüne kadar tarih diktatörlerden bahsetti, bundan sonra ise bir diktatör bozuntusundan bahsedecektir."

"TÜM ULUSLARARASI KAMUOYU ERDOĞAN'IN DİKTATÖRLÜK HEVESLERİNİ GÖRMEKTE VE TESPİT ETMEKTEDİR"

CHP'li Necati Yılmaz, tüm bu nedenlerle Erdoğan'ın bir diktatör bozuntusu olduğunu söyleyenin sadece Kılıçdaroğlu olmadığına işaret ederek, "Genel Başkanımız bu sözü biz milletvekilleri adına söylemektedir. CHP'nin üyesi ve seçmenleri adına söylemektedir. Kendisinin uygulamalarından rahatsız olan tüm toplum kesimleri adına söylemektedir. Kaldı ki tüm uluslararası kamuoyu Erdoğan'ın diktatörlük heveslerini görmekte ve tespit etmektedir.
Korku zalimlerin etkileneceği bir duygudur. Saray'ın savcıları unutmasınlar ki, bizler korkmayacağız, yılmayacağız. Genel Başkanımızdan üyemize kadar her birimiz bıkmadan, usanmadan aydınlık bir gelecek için yanlışları söylemeye devam edeceğiz." düşüncesini aktardı. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Yılmaz: 'Diktatör bozuntusu' tanımını mahkeme... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER