CHP'li Yüksel: İlişki flört aşamasında mı?


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Avukat Cemal Okan Yüksel, Adalet Komisyonu'nda görüşülen, Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı'nda adı geçen 'Kurul'un Başbakanlıkla olan ilişkisine dikkat çekti. Yüksel, söz konusu belirtilen bu 'İlişki flört aşamasında mı?' diye sordu.

26. Dönem 1. Yasama Yılı'nın ilk Adalet Komisyonu Toplantısı'na katılan Yüksel, görüşülen 'Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı'ndaki eksiklere dikkat çekti. TBMM Adalet Komisyonu üyesi Yüksel, bahse konu tasarıda, kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi, diğer inançları, kılık kıyafeti, dernek, vakıf, sendika üyeliği, sağlığı, gibi nitelikli kişisel verilerin 'Kurul tarafından belirlenen yeterli önlemler alınmaksızın işlenemez' şeklinde bir ibare yer aldığını, bu önlemlerin neler olduğu ve hangi şartla işlenebilir sayıldığı konusunda herhangi bir bilgi yer almadığını vurguladı.

"ÖZEL NİTELİK TEHLİKESİ"

CHP'li Yüksel tasarıda geçen 'Kurul Başbakanlıkla ilişkilidir' ibaresinin de ne anlama geldiği hakkında açıklama olmadığına dikkat çekti. Yüksel, "İlişkinin boyutunu da söylememiş, flört aşamasında mı, daha ciddi bir yerlerde mi?" diye sordu. Böyle bir kanuna Türkiye'nin ihtiyaç duyduğunu belirten CHP Eskişehir Milletvekili, "Gerekçe çok güzel, yapalım ama elimizdeki kanun tasarısında maalesef çok tehlikeli bir madde var. Kişilerin özel yaşantıları ile ilgili 6'ncı maddede 'Özel nitelikli kişisel verilerin işlenme şartı' diye bir özel nitelikte kişisel veri tanımı getiriliyor ve bunun Başbakanlıkla ilişkili olan özerk kurulun belirlediği şartlar esasında işlenmesinin yolu açılıyor." diye konuştu.

"SİYASET, SİYASETÇİLERİN İŞİ"

Kanun tasarısı hakkında uzman kişiler ve akademisyenlerin görüşlerinden faydalanacaklarını söyledi. Yüksel, "Bilim kadınlarımızın gerçekten bir siyasi jargonla buna; 'fişleme yasası' demeyin demesini, en hafif tabirle garip karşıladığımı belirtmek istiyorum. Siyaset siyasetçilerin işi. Bu tarz yaklaşımlar kendilerinin objektifliğine ve bilimsel tecrübelerine de gölge getirir." dedi.

CHP'li vekil, sözlerini şöyle tamamladı: "Bakan'ın yaptığı sunuş konuşmasına bakınca –itibar edersek- ya da kanunun genel gerekçesini şöyle bir okuyunca insanın 'Gözü kapalı oy verelim hemen geçirelim kanunu' diyesi geliyor ama kanunun içeriğine baktığımızda çok ciddi eksiklikler olduğunu görüyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Yüksel: İlişki flört aşamasında mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER