CHP Milletvekili Sertel: İşsiz öğretmen sayısı katlanarak artıyor


CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türkiye'de 140 bin öğretmen açığı bulunurken 320 öğretmenin de atama beklediğini ifade eden Sertel, "Son 13 yılda 13 kez değişen eğitim sistemi tüm öğrencileri, velileri ve öğretmenleri mağdur ediyor. İzlanda'nın nüfusu kadar genç öğretmenimiz, atanmak için bekliyor. Bu sayı her yıl katlanarak artıyor." dedi.

'EĞİTİM SİSTEMİ KURBAN EDİLİYOR'

Eğitim sistemindeki sıkıntıların, genç öğretmenlerin ve çocukların geleceğini kararttığını söyleyen CHP Milletvekili Sertel, şunları kaydetti: "AKP iktidarında birçok meslek kolu, daha önce kutladıkları günleri, bayramları artık anmaya dönüştürdü. Toplumda bayram havasından eser kalmadı. Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, bu özel günü kaygı ve endişe içinde geçiriyor. Son 13 yılda 13 kez değişen eğitim sisteminden, hiçbir veli memnun değil. Ülkemizde tüm anne babalar, çocuklarının geleceği için kaygılanıyor. Devlet okulları kendi kaderlerine terkediliyor, öğrenciler istemedikleri okullara gitmeye zorlanıyor. 140 bin öğretmen açığımız olmasına rağmen 320 bin genç öğretmeniz atama bekliyor. Her yıl fakültelerden mezun olanları da dikkate aldığımızda, atanamayan öğretmen sayısı katlanarak artıyor. Bilim dünyası ve üniversite yönetimleri baskı altına alınıyor. Üniversiteler, AKP'nin yerel örgütlerine çevrilmeye çalışılıyor. Mezunlarımız iş bulamıyor. Özetle büyük bir buhran içinde olan eğitim sistemimiz, tek tip düşüncenin hakim olduğu bir yapıya bürünmesi adına iktidarın gizli amaçlarına kurban ediliyor."

Her türlü baskıya, sosyal adaletsizliklere rağmen Atatürk'ün yolundan ayrılmayan öğretmenlerin gününü kutladığını belirten Atila Sertel, CHP'nin cumhuriyetin temellerini birlikte attığı öğretmenlerle beraber demokratik bir toplumun ve bilgi ekonomisinin temelini atmak için verdiği mücadeleye devam edeceğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Sertel: İşsiz öğretmen sayısı katlanarak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER