CHP Milletvekili Türkmen: Kadınları ev hapsinden kurtaracağız

CHP Milletvekili Türkmen: Kadınları ev hapsinden kurtaracağız

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, kadınların istihdam edilmesinin önündeki engellerin kaldırılması ve çocuklu kadınların yüzde 70'inin ev hapsine son verilmesi için bir dizi proje hazırladıklarını vurguladı. Türkmen, "Projeleri gerçekleştirebilirsek kadınlar iş dünyasında çoğalacak ve özellikle kadınların istihdam edilmesinin önündeki geleneksel rollerin getirdiği engeller bitirileceklerdir." dedi.

Türkmen, seçim çalışmaları kapsamında kadın sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri ile bir araya geldi. Milletvekili Türkmen, bu tür toplantıların sürekli olacağını belirterek "Türkiye çok büyük ve bulunduğu coğrafyaya rejimi ile örnek olmuş bir ülkedir. Biz kadınlar da çağdaş değerlerle ve Cumhuriyet rejimi ile buluşan kadınlarız. Bu değerlere, Cumhuriyetimize ve atamızın devrimlerine sonuna kadar sahip çıkacağız." ifadeleri kullandı.

Bunun yanında sorunların da bulunduğunu, en önemlisinin de iş yaşamında kadının eksikliği olduğunu dile getiren Türkmen, şunları kaydetti: "Ben yıllarca sizlerden biri olarak hep şunu söyledim; nüfusun yarısı kadın ise iş yaşamında da kadın ve erkek aynı oranda olmalıdır. Bunu başardığımız gün çağdaş gelişimini gerçekleştirmiş, dünyaya örnek bir ülke olabiliriz. Ama ne yazık ki bugün özellikle çocuklu kadınların yüzde 70 oranında eve kapandığı, evde yaşlısına yada engelli yakınına bakan kadının bile istihdamın içinde sayıldığı istatistiklere rağmen durum budur."

Birleşmiş Milletler 2030 yılı hedefi olarak 'sürdürülebilir kalkınma hedefine' kadını güçlendirmeyi ve kadın erkek eşitliğinin gerçekleşmesini aldığını vurgulayan Elif Doğan Türkmen, şu ifadeleri kullandı: "Buna ulaşmanın bir yolu da kadının iş dünyasında yerini nitel ve nicel olarak almasıdır. Bunun için Cumhuriyet Halk Partisi, kadınların istihdam edilmesinin önündeki engellerin kaldırılması ve çocuklu kadınların yüzde 70'inin ev hapsine son verilmesi için bir dizi proje hazırlamıştır. Çalışan kadına ayda 400 TL kreş desteği, çocukların tüm gün eğitim alması, ücretsiz bakım hizmetleri, tarım sektörü ve ev hizmetlerinde çalışan kadınların sosyal güvence ve sendikal haklara kavuşması ve kreş açma yükümlülüğü bulunan iş yerlerinin ve belediyelerin bu yükümlülüklerini yerine getirmelerinin sağlanması bu projelerden bazıları. Bunları gerçekleştirebilirsek kadınlar iş dünyasında çoğalacak ve özellikle kadınların istihdam edilmesinin önündeki geleneksel rollerin getirdiği engeller bitirileceklerdir. Bu anlayış ile Türkiye bir kez daha çağdaş, aydın kadın ve erkeği ile el ele birlikte fotoğraf vererek dünyada hak ettiği yeri alacaktır."

Adana'nın özellikle kadın, çocuk ve eğitim konularında faaliyet gösteren kadın dernekleri, başkan ve yöneticileri ise buluşmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER