CHP MYK baştan aşağı değişti; 8 yeni isim listede


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 35. Olağan Kongre'de seçilen Parti Meclisi (PM) üyeleri arasından Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi. CHP MYK üye sayısı 17'den 14'e düşerken; üyeler baştan aşağı değişti. MYK'da 5 eski isim, 8 de yeni isim bulunuyor. MYK'ya seçilen 11 milletvekilinin 5'i İzmir milletvekili. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da İzmir vekili.

12 genel başkan yardımcısı ve 1 genel sekreterden oluşan MYK'da dikkat çekici görev değişiklikleri oldu. Daha önce Parti Sözcülüğü görevini yürüten CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç'un yerine, PM seçimlerinde en çok oyu alan İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke getirildi. Böke, aynı zamanda ekonomi politikalarından sorumlu genel başkanlık görevini de yürütecek.

CHP'nin genel sekreterlik görevini yürüten ancak PM'ye giremeyen Gürsel Tekin'in yerine ise eski Bornova Belediye Başkanı İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır getirildi. PM'ye girmesine karşın CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise MYK'da kendisine yer bulamadı. İnsan hakları ve Kürt sorunu konusunda yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Tanrıkulu'nun yerine, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı getirildi. İnsan ve doğa haklarından sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini yürütecek olan Akatlı, 1993 yılında Sivas Madımak Oteli'nde ölen 35 kişi arasına bulunan şair Metin Altıok'un kızı.

Kılıçdaroğlu'nun bilişim ve teknolojiden sorumlu başdanışmanı olan İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de MYK'da bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Aksünger, 1 Kasım seçimlerinde liste dışı kalmıştı.

CHP MYK'da dikkat çeken bir diğer isim ise eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz oldu. CHP Ardahan Milletvekili Yılmaz, dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini yürütecek. Yılmaz, ilk görev olarak bir heyetle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde temaslarda bulunacak. Daha önce bu görevi CHP eski İstanbul Milletvekili Murat Özçelik yapıyordu. Ancak 1 Kasım seçimlerinde Özçelik, milletvekili listesinde kendisine yer bulamamıştı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, işçi sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarından sorumlu olurken; CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl de parti örgütü, örgüt yönetimleri ve yurtdışı örgütlenmeden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu.

Partinin idari ve mali işlerine CHP Ankara Milletvekili Ahmet Haluk Koç bakacak. CHP'nin Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi olan Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da hukuk ve seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, yerel yönetimlerden sorumluluğu; ekonomist olan Bursa Milletvekili Lale Karabıyık da sosyal politikalardan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini üstlendi. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, işveren sendikaları ve meslek birliklerinden sorumlu; PM üyesi Yasemin Öney Cankurtaran ise tanıtım ve halkla ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP MYK baştan aşağı değişti; 8 yeni isim listede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER