CHP skandal olayı Başbakan'a sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Cihan Haber Ajansı Muhabiri Rıza Doğan’ın, AKP’li sandık görevlisinin sözlü saldırısına uğradığı iddiasını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sordu.

CHP skandal olayı Başbakan'a sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, oy kullanma işlemini takip etmek için Brüksel Başkonsolosluğu'na giden Cihan Haber Ajansı Muhabiri Rıza Doğan’a AK Partili sandık görevlisinin sözlü saldırısı ile ilgili soru önergesi verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanmasını istediği soru önergesinde Tanrıkulu, “Brüksel Başkonsolosluğu'na giden Cihan Haber Ajansı Muhabiri Rıza Doğan’ın, AKP’li sandık görevlisinin sözlü saldırısına uğradığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise konu ile ilgili inceleme başlatılmış mıdır? Brüksel Başkonsolosluğu'nda AKP’li sandık görevlisinin Cihan Haber Ajansı Muhabiri Rıza Doğan’ı dışarı çıkarmasını istemesinin hukuki dayanağı nedir?” sorularını sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na Brüksel Başkonsolosluğu'na giden Cihan Haber Ajansı Muhabiri Rıza Doğan’ın, AKP’li sandık görevlisinin sözlü saldırısına uğradığı iddiası ile ilgili soru önergesi verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplanması için verdiği önergesinde Tanrıkulu, “Yurt dışında 8 Ekim'den beri devam eden oy kullanma işlemini takip etmek üzere Brüksel Başkonsolosluğu'na giden Cihan Haber Ajansı Muhabiri Rıza Doğan’ın, AKP’li sandık görevlisinin sözlü saldırısına uğradığı iddiası basına yansımıştır.” dedi.

Rıza Doğan’ın Belçika ve Avrupa Birliği kurumlarının verdiği basın kartını güvenlik görevlilerine gösterdiği belirtilen önergede, şu ifadelere yer verildi: “Rıza Doğan oy kullanılan bölüme doğru yürüyerek ilk görüntü kaydını yapmak üzere harekete geçtiği ve ilk kayıt bittikten sonra muhabirin üstüne yürüyen AKP’li sandık görevlisinin, muhabirin kolundan tutarak küfür ettiği ve dışarı çıkmasını söylediği yine iddialar arasındadır. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 135 sayılı genelgesinin 19. maddesinde 'Medya mensuplarının sandık çevresinde, sandık başı işlemlerine engel olmamak şartıyla, haber amacıyla görüntü ve bilgi elde etmeleri de serbesttir (298/82-2)' ifadesi yer almaktadır.”

Tanrıkulu, önergesinde şu soruları iletti: “Brüksel Başkonsolosluğu'na giden Cihan Haber Ajansı Muhabiri Rıza Doğan’ın, AKP’li sandık görevlisinin sözlü saldırısına uğradığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise konu ile ilgili inceleme başlatılmış mıdır? Belçika ve Avrupa Birliği kurumlarının verdiği basın kartını güvenlik görevlilerine gösteren Rıza Doğan’ın, oy kullanılan bölüme doğru yürüyerek ilk görüntü kaydını yapmak üzere harekete geçtiği ve ilk kayıt bittikten sonra muhabirin üstüne yürüyen AKP’li sandık görevlisinin, muhabirin kolundan tutarak küfür ettiği ve dışarı çıkmasını söylediği iddiası doğru mudur? Brüksel Başkonsolosluğu'nda AKP’li sandık görevlisinin Cihan Haber Ajansı Muhabiri Rıza Doğan’ı dışarı çıkarmasını istemesinin hukuki dayanağı nedir? 1 Kasım 2015’te gerçekleşecek olan seçimde basın mensuplarına yönelik tehdit, baskı ve tacizlerin önüne geçmek için alınan tedbirler var mıdır? Varsa, nelerdir? 1 Kasım 2015 Seçimi'ni takip edecek basın mensuplarının hangi seçim bölgelerinde çalışacakları tespit edilmiş midir? YSK, 1Kasım 2015 Seçimi'ni takip edecek basın mensuplarının listesini il ve ilçe seçim kurullarına bildirecek midir?”
<< Önceki Haber CHP skandal olayı Başbakan'a sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER