CHP PM Üyesi Milletvekili Tüm: Kurultay açıklamaları partiyi kaosa sürüklüyor

CHP PM Üyesi Milletvekili Tüm: Kurultay açıklamaları partiyi kaosa sürüklüyor

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi(PM) Üyesi Mehmet Tüm, olağanüstü kurultay tartışmalarıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tüm, Cumhuriyet Halk Partisi'nde, 1 Kasım seçimleri sonrası olağan bir kongre süreci işletilirken yapılan olağanüstü kongre çağrıları ve gerekçelerinin partiyi kaosa sürüklediğini öne sürdü.

Tüm, "Kurultayın Ocak ayı içinde gerçekleşmesine yönelik önümüzde bir takvim varken, olağanüstü bir kurultay yapılması partimizin sağlıklı bir tartışma sürecini olağan koşullarda sürdürmesini, aşağıdan yukarıya bir tartışma sürecinin örülmesini engeller. Ayrıca olağanüstü kongre için gerekli imzalar toplansa bile ancak 45 gün içerisinde toplanabilir. Ancak olağan kongre tarihi daha geç bir döneme denk gelseydi olağanüstü bir kongre çağrısı yerinde olabilirdi" ifadesini kullandı.

1 Kasım seçimleri sonrasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilere de değinen Tüm, "Bu eleştirileri dar ve hizipçi bazı anlayışları barındırması açısından doğru bulmuyorum. Ortada bir başarısızlık öngörülüyorsa bu sadece genel başkanımızın değil, genel olarak partimizin üyelerinden yöneticilerine de aittir. CHP lider partisi değildir, halkın partisidir. Halkla birlikte, halk için politika yapar. Sonuç olarak partimizin etkin ve etkili yeni bir yol haritası çıkarmasını sağlamak için olağan kongre sürecini katılımcı ve demokratik bir tarzda sürdürmeye devam etmeliyiz. Yaşayacağımız kongre sürecinin partimizi büyütmesi, cumhuriyet ve demokrasi değerlerine uygun, eşitlikçi ve özgürlükçü bir ülkenin yaratılması için önemli bir adım olmasını dilerim. Kongrelerde aday olan her bir arkadaşımın sorumluluğu bu dönem daha çok artmıştır. Ülkemizi kuşatan ateş çemberini hep birlikte kıracağız." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP PM Üyesi Milletvekili Tüm: Kurultay açıklamaları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER