CHP'li vekil: Uçaktan indirildim

CHP Milletvekili Eren Erdem, yurtdışına gitmek için bindiği uçaktan savcı kararıyla indirildiğini açıkladı.

Eren Erdem: Savcı tarafından uçaktan indirildim

Eren Erdem sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “An itibariyle, “ölüm tehtidleri nedeniyle” yurtdışında yaşayan ailemi bayramda ziyaret etmek için uçağa bindim, savcı kararıyla indirildim! Şu an Atatürk Havaalanında alıkonmuş durumdayım! Savcılık talimat vermiş, yasağım olmadığı halde, uçuşum engellendi.. Havaalanındayım.” dedi.

Erdem’in saat 17:00 sularında attığı tweet ilk dakiklarından itibaren yüzlerce retweet ve beğeni aldı. Savcılık talimatıyla uçuşunun engellendiğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, bekletildiği Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Erdem "Hiçbir hukuki temeli olmadan alıkoyuldum! Savcı TELEFONLA talimat vermiş. Tek sebebi MUHALEFET MÜCADELEMİZ." dedi.







EREN ERDEM, ÖNCEKİ GÜN YAŞADIKLARINI DA BÖYLE ANLATMIŞTI

IŞİD’liler İstanbul’un göbeğinde rahatça bildiri dağıtıyor
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, metrobüs duraklarında IŞİD militanlarının rahatça bildiri dağıttıklarını, yaptıkları şikâyet üzerine polisin söz konusu kişileri gözaltına aldığını ancak daha sonra serbest bıraktığını savundu. “44 insanımızı henüz yeni kaybetmişken, IŞİD’in bu kadar kalabalık yerlerde rahatlıkla bildiri dağıtması ihmal olarak nitelenemez.” diyen Erdem, önceki gün yaşananları şöyle anlattı: “IŞİD’in elini kolunu sallayarak Avcılar’da broşür dağıttığına dair ihbarlar aldık ve bölgeye gittik. Bölgede birtakım kişilerin üzerinde T… Dergisi yazan broşürler dağıtıyordu. İlçe başkanımız ve gençlik kollarımızla müdahale edince polis geldi ancak emniyetin bu kişileri daha sonra serbest bıraktığını öğrendik. Bildirinin altında yazan T… Dergisi, IŞİD’in sözde Türkiye Emiri Ebu Hanzala’ya ait.”
<< Önceki Haber CHP'li vekil: Uçaktan indirildim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER