Cihan Haber Ajansı Gündemi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ayrı ayrı kabul edecek. (13.00/15.30/17.30 - Ankara)

POLİTİKA
- Reha Çamuroğlu: Ergenekon ve Balyoz davaları boş yere açılmadı, yüzde 20'sinin suçlu olduğu kanaatindeyim

AK Parti'den 2007-2011 yılları arasında milletvekilliği yapan tarihçi-yazar Reha Çamuroğlu, Ergenekon ve Balyoz davalarının boşa yapılmadığını, bunların içinde yüzde 10 ve ya yüzde 20'sine kadarının suçlu olduğuna dair kanaatinin olduğunu söyledi. 2010 referandumundan sonra AK Parti'nin devleti ele geçirdiğini düşündüğünü dile getiren Çamuroğlu, AK Parti'nin Ergenekon ve Balyoz'da suçlu olduğunu düşündüğü grupla ittifak haline gelmiş olabileceğini ifade etti.

- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, UNICEF heyeti ile parti genel merkezinde görüşecek. (14.00 - Ankara)

- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Hilton Otel'de 'Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Projesi'nin kapanış konferansına katılacak. (10.00 - İstanbul)

EKONOMİ
- Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, vakfın çocuk evlilikleri sorunu ile ilgili düzenlediği toplantıya katılacak. (10.00 - İstanbul)

- TÜİK, Şubat ayı Sanayi Ciro Endeksini açıklayacak. (10.00 - Ankara)

- TÜİK; Mart ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak. (10.00 - Ankara)

DÜNYA
- ABD Başkanı Obama ve Irak Başbakanı Washington'da bir araya gelecek. (Washington)

- Suudi Arabistan önderliğinde, Yemen'e başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Sana, Riyad)

GÜNCEL
- Uluslararası Af Örgütü, 7 Haziran seçimleri öncesi başlattığı 'Bizimle misin?' konulu kampanyasını tanıtacak. (10.30 - İstanbul)

- Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIES), 'İran Uluslararası Topluma Dönerken; Gerginliğe Son Veren Barış Mı Güç Politikasına Dönüş Mü' konulu panel düzenleyecek. (10.00 - İstanbul)

- Sirkeci'deki arabalı vapur iskelesinde aracın denize düşmesi ve minik Ecesu ile anneannesinin hayatını kaybetmesiyle ilgili kazaya ilişkin duruşma İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

- HDP Adana Milletvekili adayları Adana 14. Asliye Mahkemesi'nde yargılanan Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin davasını takip edecek. HDP adayları sabah öğrenciler ile birlikte duruşmaya girip, sonrasında açıklama yapacak.(10.00 - Adana)

- Mersin'de kurulacak Akkuyu Nükleer Santral Projesi kapsamında, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları'nın temeli Gülnar ilçesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılacağı törenle atılacak.(12.30 - Mersin)

- İnşaat Mühendisleri Odası, 5 Ocak Stadyum alanda yoğunlaşmayı arttıran konut ve ticaret merkezi planlarının iptaline ilişkin olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına karşı açılan davada mahkemenin aldığı son kararla ilgili basın toplantısı yapacak. (11.00 - Adana)

- Hukuk Etik Siyaset Araştırmaları (HESA), "Beyaz yaka suçları: Siyasetçi, Bürokrat, İşadamı Üçgeninde Büyük Rüşvet ve Yolsuzluklar" başlıklı raporunu açıklayacak. (10.30 - Ankara)

- PTT çalışanları ilginç bir eylemle çalışma şartları ve tayinleriyle ilgili basın açıklaması yapacak. (11.00 - Bursa)

- Orman ve Su İşleri Bakanlığı Mart ayı İklim İstatistiklerini açıklayacak. (14.00 - Ankara)

SPOR
- Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Gençlerbirliği-Bursaspor maçı oynanacak. (18.45 - Ankara)

- GSYİAD Genel kurulu yapılacak. (19.05 - İstanbul)

- Takımların hafta sonuna yönelik çalışmaları takip ediliyor.


CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER