Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotsiyas'ı kabul edecek. Erdoğan, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba'yı resmi törenle karşılayacak. Erdoğan ile Ali Bongo Ondimba ile başbaşa görüşecek. Heyetler arası görüşmenin ardından Erdoğan ile Ali Bongo Ondimba ortak basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuk Ali Bongo Ondimba onuruna akşam yemeği verecek. (14.00-17.30-17.45-18.30-19.15-20.00- Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Genel Merkezi'nde Engelsiz Türkiye Platformu sergi açılışına katılacak ardından ATO Kongre Merkezi'nde şoför esnafıyla buluşacak. Davutoğlu daha sonra partisinin Isparta ve Burdur'da düzenlediği mitinglerde halka hitap edecek. (10.15-11.00-14.00-17.00-Ankara-Isparta-Burdur)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda ve Zonguldak Madenci Anıtı önünde düzenlediği mitinglerinde konuşacak. (14.00-16.00-Bartın- Zonguldak)

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Nevşehir ve Aksaray mitinglerine katılacak. (12.00-15.30-Nevşehir-Aksaray)

- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Siirt mitinginde konuşacak. (12.00-Siirt)

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Aksaray'da halk buluşması etkinliğine katılacak. (17.00-İstanbul)

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Genel Kurul Toplantısı'na katılarak, Tuzla tersanesini ziyaret edecek. (14.00-İstanbul)

EKONOMİ

- TÜİK, Mart ayı Dış Ticaret Endeksleri ile 2015 yılı 1. çeyrek Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TCMB, Mart ayı Ödemeler Dengesi İstatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüşecek. Görüşmede Ukrayna, Suriye, Yemen ve İran'ın konuşulması bekleniyor. (Soçi)

- Avrupa Birliği maliye bakanları, Ekonomik ve Mali İşler Konseyi toplantısında bir araya gelecek. (Brüksel)

- G20 hükümetlerarası ekonomik işbirliği platformuna üye devletlerin uygun iş liderlerini birleştiren B20 formatı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başkanlığında Azerbaycan'ın başkenti Bakü`de yapılacak. (Bakü)

- Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, yeni geçen tüzüğü KKTC Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'na takdim edecek. (Lefkoşa)

GÜNCEL

- Vefat eden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren için Genelkurmay Başkanlığında Devlet Töreni düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Taburu eşliğinde top arabasında taşınacak Kenan Evren'in cenazesi Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne götürülecek. Kenan Evren'in naaşı buradan Devlet Mezarlığı'na defnedilecek. (11.00-13.00-Ankara)

- Konya'da 3 avukat ve 1 sekreter gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 kişinin ifadeleri dün gece alınmaya başlandı. Gelişmeler takip edilecek. (Konya)

- Herkes O'nu Okuyor kafilesi Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Umre'ye uğurlanacak. Uğurlama öncesi dua edilecek. (11.00-İstanbul)

- Baran Eğitim Kurumları'nın organizasyonunda gerçekleştirilen Dünya Anneleri Kabataş'tan yat gezisi yapacak. (15.30-İstanbul)

- Bursa'nın İlk vakıf üniversitesi olan Bursa Orhangazi Üniversitesi tarafından düzenlenen bahar şenlikleri başlıyor. (13.00-Bursa)

- 1993 yılında ehliyet alarak minibüs şoförlüğüne başlayan ve bu süre zarfında tek bir ceza dahi almayan Nail Kara'ya 22 yıllık hizmetinden dolayı takdir belgesi verilecek. (10.00-Bursa)

SPOR

- Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 31. haftasında İstanbul Başakşehir - Medicana Sivasspor, Torku KonyasporGençlerbirliği, Mersin İdmanyurdu – Galatasaray, KasımpaşaBalıkesirspor ve Kardemir Karabükspor – Eskişehirspor karşılaşmaları oynanacak. (16.45-19.45-İstanbul-Konya-Mersin-Karabük)

- Dünya ve Avrupa şampiyonu Eczacıbaşı VitrA, Ayazağa'daki Eczacıbaşı Spor Kulübü'nde, özel röportajlar için medya mensupları ile sezonun son buluşmasında bir araya gelecek. (11.00-İstanbul)

- Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Bayern Münih ile Barcelona Münih'te finalist olmak için karşı karşıya gelecekler. (21.45-Almanya) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER