Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Dünya Enerji Düzenleme Forumu'na ve Sinan Erdem Spor Salonu'nda Türkiye Büyük Esnaf Buluşması'na katılıyor. A haberleri'>SETA Vakfı'nda Çin Endüstri ve Ticaret Bankası (ICBC) Heyeti'ni kabul edecek olan Erdoğan, daha sonra Başkanlık Sistemi İçin Ülke Örnekleri ve Türkiye İçin Başkanlık Sisteminin Temel Dinamikleri" Paneline katılacak. Erdoğan son olarak Sultanbeyli Kent Meydanı'nda Tapu Devir Töreni'ne iştirak edecek. (11.00 / 13.00 / 15.00 / 16.00 / 18.00 - İstanbul)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Geneli Toplu Açılışına katılacak. Daha sonra AK Parti Çanakkale Mitingi'ne iştirak edecek olan Davutoğlu, son olarak Tekirdağ mitinginde vatandaşlara seslenecek. (10.30- Ankara / 14.00- Çanakkale / 18.00- Tekirdağ)

POLİTİKA

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'in Tarsus ilçesi ile Hatay'ın İskenderun ilçesinde halka hitap edecek. (16.00- Mersin / 18.00- Hatay)

- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda ve Sivas Hükümet Meydanı'nda halka hitap edecek. (12.00- Yozgat / 17.00- Sivas)

- Milli İttifak liderleri Prof. Dr. Mustafa Kamalak ile Mustafa Destici, Tokat'ta halka hitap edecek. (18.00-Tokat)

- Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Muğla ve Aydın'da halka hitap edecek. (13.00- Muğla / 16.00-Aydın)

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya Organize Sanayi Bölgesi'nde temel atma törenine katılacak, çeşitli ziyaretlerde bulunacak. (10.00 - 14.00 - Sakarya)

- Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangını söndürme tatbikatına katılacak. Ağaçlandırma sahalarında havadan incelemelerde bulunacak. Foça Cemil Midilli Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin açılışına iştirak edecek. Partisinin Foça ilçe başkanlığını ziyaret edecek. Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Projeleri ve Ekonomik Yatırım Projeleri Hibe Destek Sözleşmesinin imza töreninde bulunacak. (10.30-16.30 - İzmir)

- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Pendik Green Park Otel'de 'Dershanelerin Dönüşüm Süreci' konulu toplantıya katılacak. (10.00- İstanbul)

- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler Belediyesi kentsel dönüşüm protokol törenine katılacak. (10.00- İstanbul)

EKONOMİ

- Bursa'da Renault'ta devam eden iş bırakma eylemleri 11. gününe girdi. Bugün sabah 08.00 vardiyasındaki işçiler yine işbaşı yapmadı. Fransa'dan üst düzey yöneticilerin görüşmeler için bugün Bursa'ya gelmesi bekleniyor.

DÜNYA

- İspanya'da dün düzenlenen yerel seçimlerde iktidardaki Halk Partisi (PP) en çok oy alan parti olmasına rağmen güç kaybetti. Seçim sonrası gelişmeler takip edilecek. (Madrid)

- Malezya ve Endonezya, aralarında Arakan Müslümanlarının da olduğu denizde mahsur kalan yaklaşık 7 bin göçmeni geçici olarak kabul etti. Gelişmeler takip ediliyor. (Jakarta)

- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor. (Riyad)

GÜNCEL

- Türkiye Barolar Birliği'nde 'Temiz, Adil ve Güvenli Seçim' konulu yuvarlak masa toplantısı yapılacak. (13.30 - Ankara)

- TÜİK, 2014 yılı Seragazı Emisyon Envarterini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TÜİK, Nisan ayı Konut Satış İstatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

SPOR

- Süper Lig'de 33. Hafta maçları Akhisar Belediye – Bursaspor ve İstanbul BaşakşehirFenerbahçe karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (20.00-Manisa/İstanbul)

- PTT 1. Lig'e çıkacak 3. takımın belirleneceği Spor Toto 2. Lig play off finalinde 1461 Trabzon ile İnegölspor Alanya Oba Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (19.00-Antalya)

- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) fair play ödül töreni Ataköy Olimpiyat Evi'nde düzenlenecek ve ödül sahipleri ödüllerine kavuşacak. (18.00-İstanbul)

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER