Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da Dostluk Derneği'nin iftar programına katılacak. (20.46- İstanbul)

POLİTİKA

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Manisa'da, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılacak. (20.45-Manisa)

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Mersin'de, valiliği ziyaret ettikten sonra iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek. (18.15-21.30-Mersin)

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emekli maaş artışlarıyla ilgili bakanlıkta basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-Ankara)

EKONOMİ

- Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz bayramda gıda ve giyim ihtiyaçlarında merdiven altı üretime dikkat edilmesi ve kredi kartıyla borçlanmaktan kaçınılması konusunda uyaracak. (11.30-Bursa)

DÜNYA

- Srebrenitsa soykırımının 20. yıl dönümünde 138 şehidin cenazesi defnedilecek. Törenlere Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç'in de katılması bekleniyor. (Srebrenitsa)

- Euro Grubu maliye bakanları, Yunanistan'ın kapsamlı reforma planı ve kurtarma paketi talebini ele almak üzere toplanacak. (Brüksel)

GÜNCEL

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Şanlıurfa-Kilis)

- Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 12 Eylül 1980 darbe döneminin Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya için 1. Ordu Komutanlığı'nda askeri tören düzenlenecek. Şahinkaya'nın cenazesi, Selimiye Camii'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. (10.00/13.00- İstanbul)

- ASDER ve diğer Artvin Dernekleri Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde altın madeni açılması kararına tepki gösterecek. (14.00-Bursa)

- Nilüfer'de Ayvalı dere civarında bulunan mahalle sakinleri olarak derede ıslah çalışması yapılmadığı için eylem yapacak. (16.00-Bursa)

ÖZEL-Gurbetçi ailelere sıla yolunda soygun şoku

Avrupa'nın değişik ülkelerinden araçlarıyla birlikte trenle yola çıkan gurbetçi aileler, sıla yolunda soyuldu. Araçlarında on binlerce Euro değerinde zarar olduğunu belirten gurbetçiler duruma tepki gösterdi.

ÖZEL - Üniversite tercihlerinde popüler bölümler!

Eğitim uzmanları, üniversite hazırlık maratonunun sonunda kariyerlerini belirlemek için tercih aşamasına gelen öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunuyor. "Sevdiğiniz mesleği tercih edin!" diyen uzmanlar, insana yatırım yapan mesleklerin gözde olmayı sürdürdüğünü belirtiyor. Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan uzmanlar, tıp, sağlık bilimlerinin alt dalları, fizyoterapi, hemşirelik, gastronomi, diyetisyenlik, psikolojik rehberlik, genetik ve biyomühendislik gibi meslek dallarının öne çıktığını ifade ediyor.

SPOR

- Galatasaray Kulubü'nün olağanüstü mali genel kurulu yapılacak. (İstanbul 10.00)

- Fenerbahçe'nin Topuk yaylası'ndaki kampa sona erecek.

- Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Topuk Yaylası'nda takımı ziyaret edecek.

- Takımların yeni sezona yönelik transfer ve antrenmanları takip ediliyor
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER