Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi hizmet binası ile yeni eğitim yılı açılış törenine katılacak. Erdoğan, Piyalepaşa İlköğretim Okulu'nu ziyaret edip yeni eğitim yılı açılış törenine katılacak. (11.00-13.00-İstanbul)

- BM 70. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun temasları devem edecek. Davutoğlu'nun da katılacağı genel görüşmelerin açılış konuşmasını BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un yapacak. (New York)

POLİTİKA

- HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jeppe Tranholm-Mikkelsen, Türkiye'nin Avrupa Konseyi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdoğan Şerif İşcan, AK İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur ile bir araya gelecek. (Strazburg)

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve HDP Adana Milletvekili Rıdvan Turan Mecliste basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-11.30-13.30-Ankara)

- Yüksek Seçim Kurulu (YSK), kesin aday listelerini ilan edecek.
YSK, sandıkların ve seçmenin taşınıp taşınmayacağına karar verecek. (Ankara)

- 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ni izlemek üzere AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi (DKİHO) tarafından görevlendirilen Sınırlı Seçim Gözlem Heyeti resmi olarak göreve başlamaları münasebetiyle basın toplantısı düzenleyecek. (Ankara)

EKONOMİ

- Merkez Bankası, İktisadi Yönelim Anketi ve Reel Kesim Güven Endeksi'ni açıklayacak.

- Merkez Bankası, İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı'nı açıklayacak.

- Tofaş tarihinin en yüksek yatırım gerçekleştirilen otomobil projesi olarak ön plana çıkan Fiat Egea'nın üretime başlangıç seremonisi, Bursa'da Tofaş fabrikasında gerçekleştirilecek. (10.00-Bursa)

DÜNYA

- Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry eş başkanlığında Suriye konulu dışişleri bakanları toplantısı yapılacak. (New York)

- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler 70'inci Genel Kurulu çalışmaları çerçevesinde çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla New York'a gitmek için adadan ayrılacak. (Lefkoşa)

GÜNCEL

- Hacda yaralanan Türk hacılarının Ankara'ya getirilmesi bekleniyor. (Ankara)

- İlk ve ortaöğretim kurumlarında yeni eğitim yılı başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yeni eğitim-öğretim yılı açılış törenine katılacak. (09.30-Ankara)

- Özel Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi, 40 yıl sonra yeniden eğitime başlayacak. (14.00-Çanakkale)

- Gazeteci Hayko Bağdat, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e 'Ermeni' dediği gerekçesiyle hakkında açılan davada İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim karşısına çıkacak. (10.30- İstanbul)

SPOR

- Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 6. Haftasında Kayserispor - Medipol Başakşehir, Kasımpaşa - Çaykur Rizespor ve BursasporEskişehirspor karşı karşıya gelecek. (19.00-20.00-Kayseri-İstanbul-Bursa)

- PTT 1. Lig'de 6. Hafta Elazığspor - Kayseri Erciyesspor, Adanaspor - Yeni Malatyaspor ve Kardemir Karabükspor – Altınordu maçlarıyla tamamlanacak. (17.00-19.00-Elazığ-Karabük)

- Galatasaray, Şampiyonlar Ligi maçı için Kazakistan'a gidecek. (10.00-İstanbul) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER