Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sırasıyla Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AB Komisyon Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile AB Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopulos, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyir'i kabul edecek (11.00-12.00-13.00-16.00-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Resmi Konut'ta AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'ı ardından Çankaya Köşkü'nde Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr'i kabul edecek, öğleden sonra ise Davutoğlu yine Çankaya Köşkü'nde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı aynı anda kabul edecek. (10.30-14.00-15.30-Ankara)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Intercontinental Otel'de, TÜSİAD'ın siyasi parti liderleriyle buluşma toplantılarının ilk konuğu olacak. Kılıçdaroğlu, Çınar Otel'de azınlık cemaatlerinin ruhani liderleriyle bir araya gelecek. (11.00-14.00- İstanbul)

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin MYK toplantısına katılacak. (11.00-Ankara)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenecek 3. Ulusal Sulama Sistemleri açılışına katılacak. (09.30-Ankara)

- Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi Politika Analisti Martina Barker-Ciganikova ile makamında görüşecek.
(16.00-Ankara)

EKONOMİ

- Savunma Harcamaları Fonu'ndan 139 milyon TL yolluk ve törenlere harcanmış.
Sayıştay Başkanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın (SSM) sadece savunma harcamalarının yapılabileceği Savunma Sanayii Destekleme Fonu'nun (SSDF) bir kısmının mevzuata aykırı olarak yolluk, tören ve personel, giderleri gibi cari giderler yapıldığı tespit etti. 2014 yılı SSDF toplam gideri 5 milyar 618 milyon 576 bin 673 TL olup bunun 5 milyar 479 milyon 433 bin 169 TL'sinin silah, savunma ve modernizasyon harcaması olarak kullanıldığını belirleyen Sayıştay raporunda, "Geri kalan 139 milyon 143 bin 504 TL'si yolluk, hizmet alımı, temsil tanıtım gideri gibi tüketime ilişkin mal ve hizmet alımına yönelik cari giderlerden oluşmaktadır. Söz konusu bulgumuza 2013 yılı Sayıştay Denetim Raporu'nda yer verilip TBMM'ye bildirilmiş olmasına karşın SSM tarafından düzeltici yönde herhangi bir işlem yapılmamıştır." tespiti yapıldı. (Özel-Ankara)

- Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de düzenlenen 3. Bölgesel Kalkınma Konferansı'na katılacak. (09.00-Bingöl)

- Millî Savunma ve Güvenlik Enstitüsü'nün hazırladığı 'Türk Savunma Sanayiinin Geleceği' başlıklı 'Sürdürülebilirlik ve Güçlü İhracat için Strateji Raporu' açıklanacak. (12.30-Ankara)

- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile ATO Başkanı Salih Bezci, 'Türkiye'de Danışmanlık Hizmetleri Kamu/Özel İlişkisi' konulu panelde konuşacak. (09.30-Ankara)

- TÜİK, 'Temmuz Ayı İşgücü İstatistikleri'ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Perinçek davasında nihai kararı açıklayacak. Doğu Perinçek, 1915 olaylarını 'soykırım' yerine 'katliam' olarak adlandırdığı için İsviçre tarafından cezalandırıldıktan sonra konuyu AİHM'ye taşımıştı. (Strasbourg)

- AB liderleri, kıtaya mülteci akınını engellemek ve Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirmek üzere toplanacak. (Brüksel)

- Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava operasyonlarına ilişkin gelişmeler izleniyor. (Moskova)

- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Kudüs)

GÜNCEL

- Yaşar Yakış: Arabın Araba yaptığı unutulur, Türkün Araba yaptığı unutulmaz.
Dışişleri eski Bakanı Yaşar Yakış, "Türkiye'deki genel kanının aksine Osmanlı Devleti, Ortadoğu ülkelerinde, daha çok olumsuz icraatı ile hatırlanır. Arabın Araba yaptığı unutulur, Türkün Araba yaptığı unutulmaz." dedi. (Özel-Ankara)

- Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden kaleme aldığı 'Bir Dizi Film' isimli kitabının tanıtımı Taksim Elite World Otel'de yapılacak. (14.00- İstanbul)

- GDO haberi nedeniyle hakkında 'darbe' suçlamasıyla dava açılan Mehmet Baransu, SEGBİS sistemindeki arıza nedeniyle ifadesinin alınamaması üzerine Mersin'deki duruşmaya bizzat getirilecek. (Mersin)

- Van'da çıkan çatışma sonucu şehit olan polis memuru Yusuf Diri'nin cenazesi Niğde'nin Altunhisar ilçesi Yakacık köyünde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedilecek. (15.00-Niğde)

- KESK Eş Genel Başkanları Lami Özgen ve Şaziye Köse, hükümet ve hükümet yanlısı medyaya tepki için genel merkezde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-Ankara)

- Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) Ankara Tren Garı önünde sessiz yürüyüşle ölenlerin anısına saygı duruşunda bulunacak. (14.00-Ankara)

- Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu ile Irmak Alevi Bektaşi Derneği tarafından Muharrem ayı oruç açma programı yapılacak. (18.00-Ankara)

- 3. Çorum Tanıtım Günleri, Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) başlayacak.
(14.00-Ankara)

SPOR

- Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirecek. (13.30-İstanbul)

- Süper Lig takımlarının 8. hafta maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER