Cihan Haber Ajansı Gündemi


POLİTİKA

- CHP Parti Meclisi (PM), tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın durumunu görüşmek üzere Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanacak. (10.00-Ankara)

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Denizli Valiliği'nde basın toplantısı düzenleyecek. (14.00-Denizli)

- CHP eski Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kürt meselesinin, şiddetle, silahlı yöntemle, terör eylemleriyle çözülemeyeceğini belirterek, bunu Kürtlerin de görüyor olduğunu söyledi. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde evlerinde başlarından tabancayla vurularak hunharca şehit edilen iki polis memurundan sonra hükümete bir zemin de sunulduğunu dile getirdi. (ÖZEL HABER-Ankara)

- Saadet Partisi Fatih İlçe Gençlik Kolları, Sultan II.Abdülhamit Han'ın vefatının 98. sene-i devriyesi dolayısıyla kabri başında anacak. (13.30-İstanbul)

DÜNYA

- Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schultz, çalışma yemeğinde bir araya gelecek. Yemekte Avrupa'nın göçmen krizi ve İngiltere'nin Avrupa Birliği reformlarının gündeme gelmesi bekleniyor. (Strazburg)

- Pakistan'dan dönen Afganlılar, ülkesinde mülteci hayatı yaşıyor. (ÖZEL-Kabil)

- Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, dünyanın renklerini Texas'a taşıdı. (Texas)

- Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, İran'ın başkenti Tahran'a resmi ziyarette bulunacak. İranlı yetkililer, Çipras'ın ziyareti sırasında iki ülke arasında bazı ekonomik anlaşmalar imzalanacağını belirtiyor. (Atina)

- Körfez ülkelerinden Bahreyn, Suudi Arabistan'la birlikte Suriye'de savaşması için asker göndermeye hazır olduklarını açıkladı. Gelişmeler takip ediliyor. (Riyad-Kahire)

- Suriye rejimi, Rus ve İran askerlerinin katliam yaptıkları gerekçesiyle on binlerce Suriyeli Türkiye'ye sığınmak için sınıra yürüyor. Gelişmeler takip edilecek. (Suriye)

- Tayvan'ın güney şehri Tainan'da 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Tayvan'da ölü sayısı 14'e yükseldi, 156 kişiden haber alınamıyor. (Taipei)

GÜNCEL

- Adalet Arayan işçi aileleri '48. Vicdan ve Adalet Nöbeti'ni tutacak. (13.00-İstanbul)

- Aleviler, cemde bütünleşiyor. Türkiye'deki milyonlarca Alevi, Perşembe akşamları cemde bir araya geliyor. (ÖZEL-10.00-İstanbul)

- Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, engelli vatandaşın ödeyeceği nafaka ile ilgili olarak emsal bir karara imza attı. Vatandaşın engellilik oranını göze alan Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 350 TL'lik nafakayı fazla buldu. (Ankara)

- Güneydoğu'da Suriye sınırındaki ve sokağa çıkma yasağı uygulanan bölgelerdeki gelişmeler takip ediliyor.

SPOR

- Süper Lig 2015-2016 Hasan Doğan Sezonu'nun 20. hafta maçlarına Çaykur Rizespor-Eskişehirspor, Akhisar Belediyespor-Trabzonspor ve Beşiktaş-Gaziantepspor karşılaşmalarıyla devam edilecek. (13.30-15.00-19.00-Rize-Manisa-İstanbul)

- PTT 1. Lig'de 20. hafta maçlarına Boluspor-Adana Demirspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Kayseri Erciyesspor, Vartaş Elazığspor-Denizlispor ve Samsunspor-Karşıyaka karşılaşmalarıyla devam edilecek. (13.30-16.00-18.30-Bolu-Gaziantep-Elazığ-Samsun) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER