Cihan Haber Ajansı Gündemi


POLİTİKA

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2. Mülki Amirler toplantısı yapacak. Akşam ise güvenlik zirvesi gerçekleştirecek. (13.00 / 18.00 - Ankara)

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye -Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısına katılmak üzere Azerbaycan'a gidecek. (Gence)

- Başkakan Ahmet Davutoğlu, Yemen Cumhurbaşkanı Hadi ile görüşecek. Ardından Bilim ve Teknoloji yüksek kurulu toplantısına katılacak. Ankara Vilayetler Evi'nde basın toplantısı düzenleyecek. Ardından bazı Avrupa ülkelerinin liderleriyle mini zirve toplantısına katılmak üzere Brüksel'e gidecek. (10.00 / 11.00 / 20.00 / 20.30 - Ankara)

- CHP MYK toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. (13.30-Ankara)

- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve YÖK Başkanı Yekta Saraç, Haliç Kongre Merkezi'nde dünyanın seçkin üniversitelerinden temsilcilerin bir araya geleceği fuarın açılışına katılacak. (10.00- İstanbul)

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sağlık Komisyonu'nun üyesi 7 milletvekili, sabah Ankara Numune Hastanesi'nin Acil Servisi'nde, vatandaşların görüşlerini dinleyecek, sağlık hizmetine erişimde yaşanan sorunlara dikkat çekecek. (08.50 -Ankara)

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, biz dizi açılış için Kırıkkale'ye gidecek. (10.30-Kırıkkale)

ÖZEL - "Suriye'de savaşa girilmesi; Türkiye'nin parçalanmasına giden yolu açar"

AK Parti eski Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Türk askerinin Suriye'ye savaşa gönderilmesi halinde altından kalkılamayacak ağır bir bedel ödenebileceğine dikkat çekti. AK Parti iktidarının Esed rejimini devirmek için askeri Suriye'ye göndermek istediğini savunan Özdalga, "Şam'da Esed rejimini devirmek için Türk askeri savaşa gönderilemez. Bu bizim savaşımız değildir. Esed, eli kanlı bir diktatördür. Ama Ortadoğu'da hangi ülkede eli kanlı diktatör yok?" dedi. Suriye Kürtleri aleyhine Suriye'de savaşa girilmesi halinde Türkiye içinde Kürtlerle barışın sağlanamayacağını belirten Özdalga, en önemli sonucunun da Türkiye'nin parçalanmasına giden yolun açılması olacağını ifade etti.

ÖZEL - "Tahir Elçi'yi vuran tespit edildi; savcı, bunu zanlı etmemeye diretiyor"

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi olayının artık faili meçhul olmadığını belirterek vuranın görüntülerle tespit edildiğini söyledi. "Bu kişiyi zanlı olarak dinlemediler, tanık olarak dinlediler ve gönderdiler." diyen Kaya, "Sadece savcı, bunu zanlı etmemeye diretiyor. İfadesi alındı ve başka kapıdan gönderildi." dedi.

EKONOMİ

- TBMM Plan Bütçe Komisyonunda Maliye Bakanının sunumu var. (11.00)

- TÜİK, 2015 yılı Ekim-Aralık dönemini kapsayan 'Kırmızı Et Üretimi' istatistiklerini açıklayacak. (10:00)

DÜNYA

- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu, PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gürcistan'a resmi ziyaret gerçekleştirecek. (Tiflis)

- Kosova'da muhalefet, bağımsızlığın 8. yıl dönümü kutlamaları sırasında protesto gösterisi düzenleyecek. (Priştine)

GÜNCEL

- Sarıyer'de evlerinde arama yapıldığı sırada polis silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın duruşması, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. (10.00 - İstanbul)

- Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini gazeteciler Ceyda Karan, Ergün Babahan, Said Sefa devralacak. (10.00- İstanbul)

- Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te meydana gelen, 301 kişinin şehit olduğu maden faciasının 6. duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak. (09.30-Manisa)

- Sokağa çıkma yasağı uygulanan ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Kilis)

- Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Nilgün Atakan, sedef (psoriasis) hastalığına ilişkin basın açıklaması yapacak. (12.00-Ankara)

- İHD ve TİHV, Suriye ve Türkiye'de yaşanan savaş ve çatışmalarla ilgili basın açıklaması yapacak. (11.00-Ankara)

SPOR

- Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 18. haftasında oynanırken yoğun kar yağışı nedeniyle yarıda kalan Beşiktaş - Mersin İdmanyurdu mücadelesi Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda kaldığı yerden itiraberen oynanacak. (19.30-İstanbul)

- UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda Galatasaray'a konuk olacak İtalya temsilcisi Lazio İstanbul'a gelecek. (16.55-İstanbul)

- UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda İtalya temsilcisi Lazio'yu konuk edecek Galatasaray'da Teknik Direktör Mustafa Denizli ile bir oyuncu bu maçla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. Sarı kırmızılı ekip Lazio maçının son çalışmasını da yaparak kampa girecek. (16.30/17.00-İstanbul)

- UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda Galatasaray'a konuk olacak İtalya temsilcisi Lazio'da teknik direktör ve bir oyuncu maçın oynanacağı Türk Telekom Arena'da basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. Konuk ekip Galatasaray maçının son çalışmasını da aynı statta yapacak. (18.30/19.00-İstanbul)

- Basketbolda Türkiye Kupası maçlarında Fenerbahçe - Demir İnşaat Büyükçekmece ve Pınar Karşıyaka - Anadolu Efes maçları Bursa'da oynanacak. (17.00/20.00-Bursa)

- Süper Lig takımlarının 22. hafta maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

- Basketbolda Türkiye Kupası maçlarında Fenerbahçe - Demir İnşaat Büyükçekmece ve Pınar Karşıyaka - Anadolu Efes maçları Bursa'da oynanacak. (17.00-20.00 - Bursa)
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER